Link building prin comentarii pe bloguri cu dofollow
Mult apreciata in afara, stiu cazuri in care unii webmasteri urcau site-uri la cautari doar din link-uri venite din comentariile de pe bloguri de genul asta. Pe continut englezesc metoda merge, oamenii trec cu vederea posturile semnate cu cuvinte cheie.
Pe .ro lucrurile nu stau la fel, nu in mare masura. Noi sintem obisnuiti ca in spatele unui comentatiu sa stea un „costel”, un „costel89” sau un „costel4yu”. In momentul in care un post e scris de „promovare SEO” sau de „Articole de presa” nu prea iti vine sa le accepti, e clar oamenii aia sint interesati doar de un link de pe blogul tau.
E ironic de prostesc sa ai o astfel de atitudine: vii si incerci sa prostesti pe cel care stie ce inseamna link building prin comentariile pe bloguri cu dofollow.
De ce sa nu comentezi cu user ce contine cuvinte cheie pe continut romanesc?
Asa cum am spus anterior, romanii nu trec peste faptul ca un comentariu poate fi scris de cuvinte care sa nu reprezinte o persoana, deci in cazul cuvintelor cheie e evidenta intentia de spam.
Daca tot incerci sa iti faci rost de niste IBL-uri, incearca sa fii creativ in comentariu, sa aduci ceva in plus discutiei si sa merite tolerarea unui astfel de comentariu.
De aici, inutilitatea comentariului ce are ca user name, cuvinte cheie. Ele nu ajung sa fie aprobate, intentia de spam e santionata imediat.
Nu tot ce se practica cu succes pe continut englezesc merge si la noi.
Link building prin comentarii pe forumuri
La fel, o metoda ce a mers bine pe continut englezesc, multi postau doar ptr link-urile din semnaturi sau cele pe care apucau sa le posteze ca argumente in diferite discutii.
Aici, Google incepuse sa nu mai tina cont de link-urile ce veneau din semnatura sau care erau din profilul userului, ceea ce a impins metoda spre less spam, userii pentru a avea link-uri si a aduce trafic targetat ….trebuiau sa se implice si sa gandeasca raspunsuri care sa aduca trafic.
In ambele cazuri, pentru a lua un link de pe un astfel de site trebuie sa aveti continut, sa aveti continuitate si sa stiti sa puneti link-urile.
Indicat e sa creati site-uri cu valoare pentru useri si motoarele de cautare, link-urile catre site vor veni, valoare lui il recomanda in posturile de pe bloguri sau topicurile din forumuri. Pasul de la link building prin metodele astea la web spam e destul de mic, interesul vostru fiind doar link-urile nu si modul cum le obtineti.
Stiu ca nu v-am spus secrete SEM si nu v-am luminat legat de metoda asta de a face rost de link-uri, dar cred ca e bine sa tineti cont de faptul ca unele lucruri de pe .com nu merg la fel de bine pe .ro
Si nu incercati sa fiti „costei” anonimi ce incearca sa se foloseasca de altii, sint sanse mici de reusita daca nu sinteti creativi.
Uite, Remus a scris despre: Ziua 18 : Forumuri si bloguri do-follow
In momentul in care un post e scris de “promovare SEO” sau de “Articole de presa” nu prea iti vine sa le accepti, e clar oamenii aia sint interesati doar de un link de pe blogul tau.
not really. eu nu le accept pentru ca 99,99% nu aduc nici un fel de valoare discutiei. persoana baga 10 comentarii unul dupa altul la ultimele 10 articole, majoritatea de 1 rand, majoritatea cu „da, asa ei”, „ai dreptate”, „m-am gandit si eu la asta” sau combinatii pe tema asta fara a-i pasa prea tare. culmea e ca 100% dintre ei nu comenteaza ca le sterg comentariile. nici nu revin sa urmareasca discutia. si daca lor nu le pasa, mie de ce mi-ar pasa?
uite exemple elocvente de vanatori de linkuri:
http://www.zelist.ro/bloguri/fuckyoutovarasi.blogspot.com/comentarii/cronologic.html
http://www.zelist.ro/bloguri/contact.romania-inedit.ro/comentarii/cronologic.html
http://www.zelist.ro/bloguri/polimedia.us/trilema/comentarii/cronologic.html
Ii stiu, au fost si pe aici.
Nu i-am lasat prea mult si si-au cautat alte victime.
Mi se pare bun articolul, lucrand la un framework propriu si vreau sa imi creez platforma pentru un blog pe el, mi-au venit noi idei cum ar fi sa ai utilizatori care in loc sa apara un nume le va aparea aceste cuvinte cheie … este de investigat exact cum am de facut pentru asa ceva, dar is spuse destule idei interesante in acest articol.
Pe forumuri mi se pare ok. Mi se pare chiar foarte ok sa am la semnatura blogul meu in cazul in care vorbesc pe un blog despre marketing sau sa am un site-ul meu despre retete in cazul in care forumul este despre bucatarie. Intr-adevar este promovare, insa daca ai foarte multe comentarii bune scrise de tine pe forumuri, lumea prinde incredere in ceea ce spui si va da click pe link-ul folosit.
Pe bloguri insa deja se numeste spam dupa parerea mea. Aceiasi persoana cu cat mai multe link-uri catre site-uri care nu au nici o treaba cu ceea ce este pe blogul comentat. Daca vrei sa participi la o discutie, participa! Daca site-ul tau are relevanta cu ce se discuta sau e blogul tau personal unde scrii despre tine e foarte ok. Insa daca scrii pe un blog despre bucatarie un comentariu de genul „misto reteta.” si link catre un site de IT chiar crezi ca are vreo relevanta? Nu mai bine nu folosesti nici un domeniu?
Foarte misto articolul 😉
de obicei, daca lasi un comentariu util conversatiei, e normal sa te intereseze ce se intampla cu el. daca arunci din avion pareri stupide, nu iti pasa.
da…foarte interesant articolul…si adevarat…
@zoso am impresia k si eu am incercat sa comentez la tine pe blog de vreo 2 ori 🙂
nu cred ca avea rost sa te contactez sa te intreb de ce mi-ai sters comentariul, am crezut k s-a dus in spam si nu am insistat – desi de obicei comentez la subiect
Gabriel la capitolul acesta nu prea esti consecvent… iarta-ma daca te prind intr-un moment in care aceasta remarca pare o ofensa, dar chiar si tu care vorbesti de utilitatea link-building-ului prin comentarii nu permiti asa ceva cu toate ca e vorba de comentarii pertinente si de completari utile… vorbesc de experienta personala, nu comentez doar de dragul de a comenta, nu vanez link-uri si cu toate acestea mi-ai dat de cateva ori peste nas… si drept urmare ma semnez dupa cum se poate vedea…
Postolachi Dumitru imi pare rau dar nu am inteles la ce te-ai referit. 😐
Stiu doar ca am avut useri care au fost acceptati cu comentarii ce aveau un link si apoi au postat cu un alt link.
Ceea ce ptr mine e cam clar…
eu foloseam un cuvant cheie… si atat… dar nu-i nici o suparare… stai linistit… e mai importanta informatia decat un simplu link…
Cred ca un comentariu bine scris pe un blog e mai valoros ca promotor de imagine decat ca link. In plus, se simte imediat cand esti „vanator de linkuri”, iar reactia oamenilor nu e tocmai pozitiva. Si atunci de ce sa iti sifonezi imaginea (si implicit site-ul) postand comentarii inutile, doar de dragul unui link? Asta e SEO prost inteles si prost aplicat.
@Cathubodua o persoana care posteaza comentarii inutile, doar de dragul unui link, cu siguranta nu da doi bani pe imagine si nici nu cred ca este interesata de parerea altora despre site-ul pe care il are…singurul scop este sa castige un nou link…mai dureros totusi este atunci cand te rezumi la 3 cuvinte in comentariu asa cum spunea si Vali, dar ai tupeul sa scrii un link care in unele cazuri depaseste numarul de caractere pe care il are comentariului lasat..
@Krumel, pana la urma cum poti face link building prin comentarii pe blogurile din Romania? 🙂
Personal sunt deacord cu Cristian in ceea ce priveste semnaturile din forumuri. (Desi nu consider o metoda eficienta de link building acest lucru)
In ceea ce priveste semnatura comentariilor pe bloguri…. hmmm, ar fi un pic mai mul de discutat.
Personal folosesc nick-nameul meu din online, am pus de cateva ori cuvinte cheie dar… mi-a fost un pic jena , suna cam spammy si am renuntat.
On topic acum, personal, daca as primi un comentariu util atat mie cat si vizitatorilor mei, iar linkul din semnatura ar avea legatura directa si relevanta pentru discutie as accepta si cuvite cheie in semnatura.
Eu sunt de aceeasi parere cu Cathubodua .
Daca nu te straduiesti sa faci un comentariu interesant , lumea nu iti viziteaza blogul , asa ca din punctul meu de vedere , un comentariu neinteresant este doar un timp pierdut .
De foarte multe ori , comentariile sunt mult mai interesante decat articolele postate , si constituie o buna sursa de inspiratie pentru niste viitoare articole .
Acum mai depinde si de cuvintele cheie folosite .
Eu nu mai pot sa ma semnez butelie , deoarece m-am rebranduit in romania inedit .
Pe forumurile pe care le administrez pe 3xforum , nu am putut sa-mi schimb numele de administrator , si nici nu mai am chef , pentru ca am aproape 100 de forumuri , cele mai multe in curs de dezvoltare .
Pe blogul meu am folosit pluginul Change Admin Username ca sa-mi schimb numele .
Daca eu sunt romania inedit , cum pot sa comentez in calitate de butelie ?
In timp ce o butelie poate sa explodeze , romania inedit este mult mai linistit si comenteaza la obiect .
Este destul de greu sa accepti articole scrise de promovare SEO sau de Articole de presa, mai ales atunci cand sunt postate pe un blog ca al tau .
Pana acum nu am mai comentat , deoarece nici un articol nu mi s-a mai parut atat de interesant incat sa fie comentat.
Am vrut sa comentez la articolul ” despre link exchange ca modalitate delink building ” , si sa scriu care este site-ul pe care il promovati tu si Remus , dar m-am abtinut cu indarjire .
In incheiere trebuie sa spun si ca exista vizitatori care nu comenteaza atunci cand vad ca nu exista comentarii la acel articol , sau chiar nu le citesc , pentru ca lipsa dezbaterii le inhiba parerile proprii .
Daca esti jurnalist si cititorii nu isi baga opinia, atunci esti considerat un ziarist neinteresant si fara priza la public , iar pe termen lung ai de pierdut .
Cred ca la fel se cam intampla si pe un blog ,chiar daca este un blog de nisa .
Este destul de greu sa te bazezi numai pe motoarele de cautare , si daca blogul are un accident , te relansezi mai greu , mai ales daca esti penalizat fara sa fi vinovat .
@romania inedit aici autorul postului vorbeste de link buildin -SEO, optimizare prin comentarii lasate pe bloguri…eu daca as dori doar sa-mi las un link pe blogul acesta sau pe alt blog nu ma intereseaza sa am si vizitatori de pe acest blog..singurul scop este plasarea link-urilor si atat…acum probabil daca se gasesc vreo 2 sa intre pe link, nu cred ca se supara cineva dar nici nu e un mare castig daca blogul pe care il promoveaza nu reuseste sa-i transforme pe cei 2 in cititori fideli..
@codRosu , si tot autorul acestu blog , scrie ca in ro nu prea merg asemenea tehnici si chiar sublinieaza : ” Si nu incercati sa fiti “costei” anonimi ce incearca sa se foloseasca de altii, sint sanse mici de reusita daca nu sinteti creativi . „
@romania-inedit ok …unde bati ca nu am inteles 🙁
Eu am incercat sa evit in a face un sistem general de acceptare/respingere/modificare a comentariilor si tratez separat fiecare comment… Am cateva commenturi semnate clar cu keyword + link insa nu am sters, pentru ca am considerat commentul util postului respectiv. In general accept orice semnatura la un comment, cu tot cu link, daca eu consider ca acel comentariu merita. Si spun comentariu, nu persoana, pentru ca chiar daca este un comentator cunoscut „la mine pe tarla” ii sterg linkul daca acel comment este de genul celor enumerate de zoso.
Sal baieti, sunt incepator in seo, am si eu o intrebare de incepator (va rog sa nu radeti) cum pot afla de la cine imi vin backlinkurile adunate, dar ma intereseaza exact acele baclinkuri care transmit pr. Eu am inscris siteul in mai multe directoare web (cam 250 directoare romanesti), dar mi-a zis cineva ca as avea doar 8 backlinkuri. Deci cum pot sa vad cine mi-a dat acele linkuri si sa-mi dau seama pe viitor in ce directoare web sa inscriu siteul pt. a obtine backlinkuri bune. Scuzati daca nu m-am exprimat asa bine, cum v-am spus sunt incepator, sper ca o sa intelegeti ce am vrut sa spun. Multumesc.
Atita timp cit admin bloggerul lasa posibilitatea de a se comenta pe un articol, consider ca acest lucru se transforma intr-un parteneriat intre el si comentator:
1. comentatorul ofera un comentariu de calitate
2. admin bloggerul ofera un IBL de calitate (dofollow+link targetat)
Daca unul dintre aceste puncte nu este indeplinit, atunci cistigul este unilateral si poate fi sanctionat.
@Butuc Florian: Poti verifica backlink-urile cu un tool gen http://www.backlinkwatch.com/ sau din Google Webmaster Tools, unde iti arata si PR-ul fiecarui link.
Sal am si eu o problema. Poate ma lamureste si pe mine cineva. Am si eu un site cu pr2, la o cautare in google pe cuvintele cheie imi apar in fata cateva siteuri cu pr0, care nu au trafik, nici backlinkuri, etc. Intrebarea mea este cum pot apare acestea in fata mea si ce ar treb. sa fac. Astept si eu un raspuns, multumesc.
De cateva luni, chiar aproape un an imi bat capul cu SEO, SEM etc…. Citesc tone de comentarii pe toate site-urile, blogurile, forumurile. Am testa si testat :)…..
Importanta Link building-uli e vitala… Dar cred ca stiti foarte bine aceste lucruri deja.
Oricum, merci mult pentru comentariile si parerile lasate internet, ne-au ajutat enorm in elucidarea misterului SEO.
De curand am inceput sa optimizez anumite site-uri SEO si categoric ca nevoie de cunostinte ma dus pe fel si fel de blog-uri, forum-uri, site-uri si tot asa pana am capatat 3 fire de par alb in cap.
Krumel are perfecta dreptate in legatura cu mustrarile de ici colo, una e sa contribui pe un blog care are un domeniu relevant continutului promovat pe site-ul tau si alta e sa contribui pe un blog la o discutie care e la o distanta de sute de kilometri pe site-ul tau. E normal ca nu ai cum sa contribuila acea discutie intr-un mod placut ochiului uman si nici nu capeti prea multa incredere nu doar de la administratorul blog-ului cat si de la vizitatorii acestuia.
Comentariile sunt extrem de bune atat timp cat sunt concrete, dealtfel google din cate am inteles este destul de inteligent incat sa deosebeasca back-link-urile de duzina de pe un blog sau back-link-urile introduse direct in articol care au o cursivitate anume in interiorul continutului si dau o relevanta mult mai buna acestuia.
Cum ar fi sa spun pe un blog de divertisment ca eu prestez grafica publicitara sau cum ar suna ca pentru divertisment cunosc un site de jocuri online foarte bun … etc, etc, etc.
Un exemplu bun de link back il ofera chiar krumel cu Remus, ca trec de la o idee la alta. Ambii au un articol diferit pe blog-urile lor pe acelasi subiect, ambii au redirectionari in articol catre celalalt blog si chiar si in comentarii. Promovarea pe blog-uri se face si ea selectionata, nu in masa, romanul trebuie educat in a nu spama, pentru ca dupa el tragem belelele si noi, ceilalti.
sunt de acord cu linkurile targhetate in comentarii dar comentariul pe care acel utilizator il da trebuie sa fie la subiect sa nu devieze si sa prezinte o opinie concreta asupra celor care le-a citit mai sus. pot aproba un asemenea link daca merita . dar mai exista nesimtirea sau nu stiu ce cred unii despre optimizare. nu am o experienta vasta in link building dar vrea sa cred ca ma chinui si ca fac o munca sigura si care sa merite in viitor. va multumes pentru informatii
Sorin, tu ai ajuns pe postul asta cautand pe Google „forumuri dofollow”… asta ca sa vezi de ” nu am o experienta vasta in link building”.
Am aprobat postul pentru exemplificare…
Sa fim sinceri si sa nu o mai dam pe sub maneca… 80% din persoanele care au ajuns pe topicul asta au venit din cautare “forumuri dofollow” nu numai Sorin. Nu zic ca eu sunt altfel sau ca tin neaparat sa-mi aprobi postul asta ci doar spun ca in vremurile astea cu schimbari radicale in link-uri toata lumea cauta un mod ieftin ( sau gratis ) de a-si face un link catre site-ul personal. Cand esti mare si ai PR iti permiti sa uiti cum era cu PR0 si sa critici cativa mici „intreprinzatori” care vor si ei sa faca un site cat de cat ( unele fiind chiar utile si cu multe lucuri interesante pe ele ).
Bafta cu blog-ul … o sa continui sa-l urmaresc datorita articolelor nu ale commenturilor cu dofollow
salutare. Ca si multi altii am ajuns pe aceasta pagina cautand „forum do follow” in google. Din nefericiere am vazut o gramada de deviatii in comentariile de mai sus fara sa gasesc o lista ( oricat de sumara ) cu sugestii de forumuri care permit semnatura cu link „do follow”. Nu-mi place deloc ideea de a obtine linkuri dar un site fara backlinkuri cum mama naibii sa creasca in google?!?
Comentariile sunt închise.