Home » Adwords

Adwords

Proprietatea intelectuala a unui prestator de campanii Google Ads (Adwords)

 • Krumel 

axe
Pe cat de pompos suna titlul, pe atat de 3 lei e si practica. Ca de obicei postul nu e despre o agentie Google Ads1fost Adwords anume ci despre o practica care sigur nu face parte din gama de „best practices” in Pay Per Click2presurtata PPC, decat daca dai peste clienti care au buzunarele largi.

Se facea ca de la un timp ajung sa primesc clienti care au plecat de la unele agentii PPC. Lucru normal, clientii migreaza constant. Ceea ce e anormal tine de practicile pe care unele agentii PPC din Romania obisnuiesc sa le aplice pe acesti clienti si conturile lor Google Ads.
Citește mai mult »Proprietatea intelectuala a unui prestator de campanii Google Ads (Adwords)

Cum sa platesti ceva gratuit folosind campanii PPC?

 • Krumel 

Am mai scris despre piata care dezvolta tampiti ca subiect legat de o practica SEO eronata. Azi vorbim despre o alta practica des intalnita in zona agentiilor PPC pentru campaniile de Adwords.

Se face ca in functie de disperarea clientilor unii PPC-isti ajung sa aplice strategii care nu sint prea etice. Profitand de disperarea si necunoasterea clientilor unele agentii obisnuiesc sa aiba abordari destul de inselatoare in relatia profesionala pe care o au cu ei.
Citește mai mult »Cum sa platesti ceva gratuit folosind campanii PPC?

Remarketing a gold mine! Retargetare dupa URL-urile site-ului prin Adwords

Din 2011 cei de la Google au implementat sistemul de remarketing, care din punctual meu de vedere a dus Adwords la un alt nivel pentru mine si in general pentru toti clientii cu care lucram.

Ce face remarketingul?

– aceasta optiune te lasa sa plasezi un cookie in browser-ul vizitatorului si iti da o noua sansa/posibilitate de a targeta utilizatorii care au fost deja pe site-ul tau, pe index, pe o anumita categorie sau pe un anumit produs si nu au convertit (newsletter, inscriere la concurs, conversie, etc).
Citește mai mult »Remarketing a gold mine! Retargetare dupa URL-urile site-ului prin Adwords

Personas pentru cauta(to)ri – scenarii spre conversie

 • Krumel 

Am mai vorbit despre personas intr-un articol mai vechi, mai specific despre segmentarea de piata ca etapa in crearea unei persona.

De data asta vom vorbi despre personas pentru cei care folosesc motoarele de cautare si cum pot fi create scenarii de conversie cunoscand sau intuind cuvinte cheie pe care persona le-ar putea folosi.

Sa structuram un pic lucrurile: luam o nisa despre care am mai vorbit candva si anume „costume de baie”. Exemplul l-am tot dat si pe la diferite intalniri si evenimente la care am fost, e bun ptr ca evidentiaza unele lucruri si e si usor de inteles.

Folosim modelul vechi publicat pe acest site:
Citește mai mult »Personas pentru cauta(to)ri – scenarii spre conversie

Importanta sortarii cuvintelor negative din AdWords

De curand administrez un cont de Adwords al unei firme care se ocupa cu produse IT. In acest articol o sa va arat o greseala care te poate costa destul de mult si care iti afecteaza bugetul mai mult sau mai putin daca nu esti atent si il lasi pe nenea google sa „iti faca treaba”.

Intr-un articol anterior krumel scria despre cum poti filtra si genera cuvinte cheie in adwords iar asta ma face sa sar peste a explica din nou acest lucru :).

Citește mai mult »Importanta sortarii cuvintelor negative din AdWords

De ce nu (mai) convertesti?

Criza, mai nou in .ro, e o grija zilnica e multora dintre noi. N-am fost pana acum obisnuiti sa ne gandim pe performanta/conversie pentru ca anterior crizei banii se faceau usor. Acum, a avea conversii (din) online e cel mai indicat mod de a face afaceri profitabile, in principiu nu costa prea mult.

Revenind, unul din scopurile principale ale existentei pe online e vanzarea/conversia de produse sau servicii. Prin SEO si SEM trimitem trafic (targetat sau nu) catre site-uri in scop de conversie. Ma rog, cele care fac asta…
Citește mai mult »De ce nu (mai) convertesti?

De ce nu iti iei click-uri bune?

 • Krumel 

reclama Articolul asta o sa exprime mai mult viziunea si experienta unui publisher Adsense, dar neignorand modul de gandire a unui advertiser si nevoile lui.

Am prezentat in cateva articole anterioare modalitati de filtrare si plasare a anunturilor Adwords pe continut, incercand sa explic de ce e bine sa tii cont de mediul in care anunturile vor aparea.
Citește mai mult »De ce nu iti iei click-uri bune?

Anunturi filtrate pe continut prin Adwords

 • Krumel 

Sugeram candva folosirea Google Ad Planner pentru plasamente anunturi Adwords pe continut, e un tool destul de bun pentru .ro, dar intre timp Google Adwords si-a modificat interfata aducand optiuni noi.

Una din ele tine de selectarea site-urilor in care anunturile Adwords apar, optiune foarte buna pentru ca triaza site-urile in care apar acele anunturi. Mergeti in tab-ul specific pentru reclamele pe continut, setati ca perioada de timp minim 7 zile de raportare si alegeti un domeniu din lista ce apare, dupa care alegeti sa vedeti lista de link-uri pe care apar reclamele pe acel domeniu.
Citește mai mult »Anunturi filtrate pe continut prin Adwords

Vanzari de sezon si profit marit temporar

Cadouri craciunSimtul si nevoia de a cumpara produse sint cele mai accentuate in periada sarbatorilor. Indiferent care ar fi produsele, o sarbatoare e un motiv de a creste profitul ca magazin online.
Cumparatorii, chiar si cei mai sceptici, sint nevoiti sa cumpere (indiferent ca e offline sau online).

Cu alte cuvinte, magazinele online ar trebui sa fie pregatite si sa preintampine nevoia de a cumpara a vizitatorilor.

Sarbatorile romanesti

 • Mos Nicolae – 6 decembrie
 • Craciunul – 25 decembrie
 • Anul Nou – 31 decembrie
 • Sfantul Valentin, Ziua indragostitilor – 14 februarie
 • Dragobetele – 24 februarie
 • Martisor – 1 si 8 martie
 • Ziua femeilor – 8 martie
 • Pastele – aprilie-mai
 • Ziua Copilului – 1 iunie

Citește mai mult »Vanzari de sezon si profit marit temporar

Google Ad Planner pentru plasamente anunturi Adwords

Google Ad PlannerVorbeam in posturile anterioare despre metode de a plasa anunturi Adwords pe site-uri romanesti, resurse din care se pot extrage elemente ce pot detatmina un advertiser sa isi plaseze reclamele pe anumite site-uri targetate unui domeniu specific de activitate.

Azi e randul unui tool de la Google, numit Ad Planner. Evident nu e cine stie ce pregatit pentru continutul romanesc, dar totusi e mai bine decat nimic. Mai ales ca in ultimul timp multe site-uri mari din .ro se ascund pe dupa site-uri oficiale de monitorizare, astfel incat datele sa ramana cat de poate de confidentiale. Ei nu se gandesc ca astfel nu exista nici o evolutie in .ro, ci doar un monopol si o stagnare la nivelul site-urilor mari. Trecem peste, discutii cu amprenta pur romaneasca….
Citește mai mult »Google Ad Planner pentru plasamente anunturi Adwords