Home » Analiza server logs

Analiza server logs

fisier server

Fisierele de log de pe server ofera informatii foarte importante despre modul cum e optimizat si vazut site-ul de roboti, si nu numai.

Analiza fisierelor de server poate identifica si rezolva probleme SEO care, altfel, ar fi fost greu gasit.

Invata sa analizezi server logs pentru a optimiza corespunzator site-urile.

Cum sa creezi vizualizari din datele oferite de Screaming Frog Log Analysis

Krumel Server logs

Krumel Server logs

Asa cum promiteam in articolul anterior, despre Impactul analizei server logs-urilor asupra SEO (mic tutorial), revin cu o versiune mai avansata de analiza, bazata pe datele oferite prin Screaming Frog Log Analysis.

Pentru cine nu stie, Screaming Frog Log Analysis e o unealta cu care poti analiza datele din server log. Unealta e platita, desi in versiunea gratuita se pot analiza pana la 1000 de linii.

Am creat, de ceva timp, acest template pentru ca datele oferite nu imi erau indeajuns, iar Screaming Frog Log Analysis e doar o poarta de acces catre niste date validate si bine structurate. Pentru vizualizari voi folosi Google Data Studio, asta desi versiunea din Tableau arata mult mai bine si e mai maleabila.
Read More »Cum sa creezi vizualizari din datele oferite de Screaming Frog Log Analysis

Impactul analizei server logs-urilor asupra SEO (mic tutorial)

  • Krumel 

fisier server

De ceva ani SEO nu mai ține doar de crearea de link-uri către site-uri și liste de cuvinte cheie pentru articole. E de domeniul trecutului această practică.

Lucrurile acum au devenit mai detaliate, mai tehnice, mult mai specifice atunci când vine vorba de conținut și relevanța lui. La fel și despre amănuntele tehnice care fac un site să fie performant.

Analiza de log-uri de server face parte din zona tehnică a SEO și devine din ce în ce mai importantă atunci când vine vorba de a înțelege modul în care roboții Google verifică 1 (crawling) un site.

Read More »Impactul analizei server logs-urilor asupra SEO (mic tutorial)