X

Google webmaster tools neinteresant

Azi, cred ca vreo 3 persoane m-au intrebat de ce nu scriu nimic despre Google webmaster tools, despre modalitati de folosire, interpretati, etc.

Saptamana trecuta tin minte cineva ma intrebase cam acelasi lucru despre Google webmaster tools, daca ajuta la ranking, daca rezultatele si ce apare acolo e bun, daca trebuie sa urmareasca frecvent ce e acolo, .etc .

Google webmaster tools si sitemap-ul creat la ei:

  • nu te ajuta sa iesi la cautari mai bine sau mai repede. Nu are nici o treaba cu rankingul
  • nu te ajuta sa fii indexat mai repede, ci doar sa fii indexat corectl
  • nu iti arata Page Rank-ul final, ceea ce arata Google webmaster tools e Page Rank-ul estimat/preconizat pentru o luna de zile.
  • prioritatile si optiunea de crawling nu te fac sa iesi la cautari mai repede si mai sus, nu e deajuns doar asta


Evit sa discut despre Google webmaster tools pentru ca rezultatele afisate de cele mai multe ori nu sint corecte, au avut perioade cand au dat peste cap multe.

Am avut clienti care s-au luat dupa acele rezultate si au stricat multe. De atunci ignor ce afiseaza Google webmaster tools, singura utilitate e Site maps-ul pentru a obtine codul prin care poti valida site-ul. Motivele sint mai multe, chiar daca multe se trag de la acel site map …

E mai ok sa verifici ce e indexat si sa actionezi, decat sa urmaresti toate erorile pe care le preconizeaza el, uneori e confuz si poti face prostii. Un site map generat bine, un robots.txt setat corect si un cod de validare de la Google sint indeajuns pentru a avea o indexare corecta a site-ului, o targetare pe tara sau o setare a domeniului.

Nimic mai mult. 🙂 Ah ba da, cititi Sitemaps FAQs pentru a va lamuri de mai multe.

Krumel:

View Comments (10)

  • Da, asa se zice si ca daca faci anunturi Adwords iesi la cautari mai bine dau daca dai link-uri catre alte site-uri pierzi Page Rank, plus multe alte mituri.

    Eu cred ce vad si nu ce se spune de altii, poate pe contentul englezesc merg unele...dar pe .ro ..ma indoiesc. :)

  • Acum depinde si la ce anume lucrezi. Spre exemplu pt un site bagat in gnews e super important sa ai sub control WMT, altfel pe langa pierderea pozitionarii in clustere, risti destul de mult si in SERPs ( sunt cumva conectate, chiar daca in momentul asta nu pot sa dau prea multe detalii ).

    Da, per general e adevarat, nu sunt prea multe de discutat despre WMT, dar eu cred ca genul asta de tool-uri trebuie luate per caz aparte.

    My 2 cents

  • Citisem pe seomoz cum că ar urmări google-ul cât de des folosesti tool-Urile lor...si cumva daca le foloseai mai des ar fi avut efect la căutări...

  • Parerile sint impartite, nu vreau sa polemizez, eu am trait pe pielea mea cateva erori care mi-au facut zile negre.

    Fiecare cum crede. :)
    Mersi de comentariu.

  • Cu Google Webmasters Tools esti cel mai aproape de adevar in ceea ce priveste datele pe care le detine Google despre site-ul tau. E drept ca sunt mici intarzieri in afisarea datelor, dar din experienta mea, daca ceva nu era corect in WT e din cauza ca era gresit indexat de Google nu din cauza ca nu era adevarat.

    Ar mai fi sin acest articol care ar contrazice cateva din punctele tale: http://www.seomoz.org/blog/do-sitemaps-effect-crawlers

    Uneltele mele preferate din Webmasters Tools sunt Crawling Rate si Top Search Queries/Impressions. Cel din urma ma ajuta sa vad unde este potential de SEO pe care l-am omis.

  • Eu il folosesc pentru Geographic target, Preferred domain si adaugarea de sitemap. Iar uneori mai poate fi util pentru a elimina cate o  balarie care apare prin sitelinks. ;)

  • Da, nimic mai mult.

    Cel putin Top Search Queries/Impressions nu prea e conform cu realitatea si deci e o piedere de timp.

    Eu evit sa il folosesc.

  • si eu. pierdere de timp totusi un singur lucru il consider interesant faptul ca-ti arata linkurile care le are referitoare la siteul tau. si cu greasemonkey poti sa vezi pr-ul fiecarui link si alte balarii d'astea :)

  • Buna la toata lumea. Am o problema cu actualizarea blogului. Postez, si in blog-rollul altor bloguri imi apare postarea noua abia dupa 6-7 ore. Am intrat pe instrumente pt. webmasteri in Google ( e blogspot) si la sitemap imi da eroare. Sitemapurile pt bloguri pot fi adresele feed-ului asa ca m-am dus in feed validator sa vad ce se intampla si-mi da asta: beta.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fallstylemagazine.blogspot.com%2F

    Ei, de aici incolo nu ma mai descurc deloc asa ca, v-as ruga din suflet sa ma ajutati. Va multumesc mult, Frieda_ka Am uitat sa va mai spun ca am mai creat si alte sitemap XML, pe care le-am salvat dar n-am idee cum le urc pe blog in asa fel incat sa-mi dea o adresa URL valida. Nu cred ca formatul unui blog permite asta.

Related Post