Nimicul lui Krumel

Google webmaster tools neinteresant

Azi, cred ca vreo 3 persoane m-au intrebat de ce nu scriu nimic despre Google webmaster tools, despre modalitati de folosire, interpretati, etc.

Saptamana trecuta tin minte cineva ma intrebase cam acelasi lucru despre Google webmaster tools, daca ajuta la ranking, daca rezultatele si ce apare acolo e bun, daca trebuie sa urmareasca frecvent ce e acolo, .etc .

Google webmaster tools si sitemap-ul creat la ei:


Evit sa discut despre Google webmaster tools pentru ca rezultatele afisate de cele mai multe ori nu sint corecte, au avut perioade cand au dat peste cap multe.

Am avut clienti care s-au luat dupa acele rezultate si au stricat multe. De atunci ignor ce afiseaza Google webmaster tools, singura utilitate e Site maps-ul pentru a obtine codul prin care poti valida site-ul. Motivele sint mai multe, chiar daca multe se trag de la acel site map …

E mai ok sa verifici ce e indexat si sa actionezi, decat sa urmaresti toate erorile pe care le preconizeaza el, uneori e confuz si poti face prostii. Un site map generat bine, un robots.txt setat corect si un cod de validare de la Google sint indeajuns pentru a avea o indexare corecta a site-ului, o targetare pe tara sau o setare a domeniului.

Nimic mai mult. 🙂 Ah ba da, cititi Sitemaps FAQs pentru a va lamuri de mai multe.