Nimicul lui Krumel

Urmareste trendurile in SERPs direct de pe Google

“It ain’t no fun if the homies can’t have none.”- Snoop Dogg

Snoop stie bine ce inseamna sharingul de … informatii. Motiv ptr care o sa dau si eu share la un addon de FireFox descoperit recent dar care merita toata atentia. Cu cat mai multi oameni stiu sa faca SEO cum trebuie, cu atat mai multe rezultate relevante vom avea la cautari. Evident, exista si partea intunecata a lucrurilor, dar hey am fi mai ipocriti decat ei daca am spera la o padure fara uscaturi.

Titlul spune totul, am gasit un addon cu care poti urmari in timp real pozitiile la cautari in timp ce faci cautarile pe Google.

SERPTrends SEO Extension e un addon de FireFox (ptr Chrome n-am gasit inca) cu care poti vedea, pe baza unui istoric, trendurile la cautari. Zilele trecute cautam un addon cu care sa pot face adnotari in SERPs ptr a marca unele domenii sau unele site-uri cu diferite notite. L-am gasit pe asta, unde dai si unde crapa.


Ptr a avea rezultate relevante trebuie sa faceti urmatoarele:

Pozitiile in SERPs se modifica destul de frecvent, dar unealta va poate anunta daca sint penalizari sau site-uri promovate puternic, ceea ce ar trebui sa va atentioneze de un posibil nou concurent. Sau pur si simplu sa vedeti cate pozitii ati urcat sau cazut la o cautare cu site-ul propriu.

Si apropo de lucrul asta, in imagini o sa vedeti niste urcari si scaderi dramatice. Sint niste cautari random ale unor actuali sau fosti clienti. Zilele astea Google a propagat algoritmul Panda n 24059n4tbd4 si pe .ro. Multe site-uri care in mod normal n-ar fi urcat sau ar fi cazut de la cautari acum sint in plina miscare.

Asa ca, nu va panicati Google lucreaza ptr noi. 🙂

Ps: Nu ma dau in vant dupa Snoop, dar apreciez spiritul de “imparteala” al unor rapperi. 😀