Marketingul afiliat nu e Adsense

bullseye-targetChiar nu e, zic asta vazand pe forumurile romanesti, in special de SEO si SEM, oameni care sint dezamagiti de marketingul afiliat. Asta pentru ca ei nu au inteles ce e marketingul afiliat si ce e Adsense-ul, ce e plata per click (PPC) si ce e plata pe actiune (PPA sau CPA).

Hai sa lamurim lucrurile, in speranta ca unii se vor documenta inainte de a adera la un program de facut bani din online si astfel vor vorbi in cunostinta de cauza.

Adsense-ul e un program inventat de Google pentru a face reclama pe continut sau pe cautare. Cei care fac anunturi Adwords se numesc advertisers, iar cei care publica reclamele Adsense se numesc publishers.

Cei care publica reclamele Adsense sint platiti in functie de impresii sau click-uri primite. Candva, Google Adsense a avut un sistem de CPA … dar l-au oprit, se pare ca nu era prea profitabil.

Marketingul afiliat e un mod de a vinde online cu plata per actiune. Contrar PPC-ului, marketingul afiliat nu e influentat prea mult de vizializari sau numarul de click-uri, ci de actiunile facute.

Citeste si:  Valoarea unui link in marketingul afiliat

Adica, esti platit cu un procent dintr-o vanzare ce s-a produs datorita accesarii unui link de afiliere de pe continutul propriu. Daca vizitatorii tai decid sa nu cumpere nici un produs folosind link-ul tau de afiliere, atunci nu primesti nici un ban.

Pentru a creste sansele de castig ale afiliatilor, sistemele de marketing afiliat folosesc cookies cu o durata destul de mare de timp, astfel incat daca o persoana acceseaza un link de afiliere si nu face cumpararea in acel moment, el sa aiba totusi sanse de castig daca acea persoana revine si cumpara in perioada de timp stabilita de acel cookie.

Comparativ cu Adsensul, marketingul afiliat e mai nisat, mai strict pe subiect, … pentru a converti ai nevoie de continut specific, cu mesaje de call to action .. mesaje care sa faca un vizitator sa cumpere. Daca o sa ai texte despre domeniul industirei nu o sa vinzi flori, chiar daca si cei din domeniul industriei ar putea fi interesati de asa ceva. Pentru a converti bine trebuie sa scrii clar despre flori, vanzarile de flori, tipuri de flori, gradinarit, etc …subiecte care sa se apropie cat se poate de mult de produsul pe care il vinzi ca afiliat.

Citeste si:  Sint in echipa 2parale

Pe Adsense, e ok sa scrii ce vrei, cu toate ca e bine si acolo sa fii nisat, Google o sa iti afiseze reclamele in functie de textele pe care le ai pe site.

Castigurile, momentan, sint avantajoase pe Asdsense decat pe afilieri. Zic momentan, pentru ca piata din .ro inca nu a acceptat marketingul afiliat ca fiind o forma productiva de vanzare, in plus cei obisnuiti sa castige din bugetele facute de clienti nu vad prea bine marketingul afiliat, e lesne de inteles de ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *