Filmic – locul unde tot ce-i scurt ruleaza

Filmic Am ocazia sa scriu despre un alt proiect pe care eu il consider bun. Intamplator, vorbesc foarte serios, proiectul e dezvoltat de Ducu, cel care saptamana trecuta a avut o prezentare la ODO despre Design de interfete web.
Proiectul Filmic aduna si promoveaza filme de scurt metraj, idei unice si creatii romanesti din domeniul acesta. Sloganul “Idei pe centimetru” a creat dispute pe WDB unii dintre ei criticand unitatea de masura si faptul ca unora acest logo le sugereaza cuvantul “croitorie”.

Evident, e vorba de o unitate de masura simbolica a ideilor de scurt metraj, in nici un caz de o meserie veche si uitata. Milimetrii sau centimetrii, unitatea de masura simbolica ramane, ideile sint adunate intr-un singur site si expuse celor interesati.

Idei crete vor rula in scurtmetraje, spoturi publicitare/sociale, animatii, virale si experimentale. Dar, atentie! Cine stinge lumina, pierde finalul…
In rest, Audienta Generala.

Un cinematograf virtual ce ruleaza filme de scurt metraj. Audienta nu e chiar Generala, mai mult ca sigur ca destul de putini cei care apreciaza filmele de scurt metraj, ideea proiectului fiind promovarea lor in cadrul unor comunitati care pot aprecia si accesa aceste filme.

Citeste si:  Prezentarea SEM si SEO de la Oameni din Online

Un proiect care isi triaza vizitatorii precum reclamele de la Zaraza. 😛

Succes cu el Ducu.

10 Comments

 1. stefan alexandru August 21, 2008 at 10:18 pm

  Un proiect demn de laudat.

  Reply

 2. Laud si eu. 🙂
  Si ma “abonez”.
  Referiritor la slogan, intradevar e cam departe de referent. E insa recognoscibil iar asta conteaza cel mai mult.

  Reply

 3. ducu,

  am pus un articol pe blog despre filmic, sper sa nu ma bati 😀
  iti recomand si ghidoo pentru promovare.

  Reply

 4. Multumesc Stefan si brightie pentru feedback, imi pare bine ca va place proiectul. Vor fi postate 2 articole/zi, deci aveti de ce sa va abonati.

  Reply

 5. Vorbeam zilele trecute cu un tip pe care il am in lista de mess si imi zicea de Anonimul festivalul de film de la Sfantu’ Gheorghe, festival la care el a fost, ca s-ar fi prezentat un film nou romanesc foarte misto “La drumul mare “.

  Cum site-ul nu e facut cine site ce, spe ca Ducu sa il puna la el pe site sa il vedem. 😛

  Reply

 6. L-am adaugat in lista, daca il gasesc promit ca il postez si scriu articol despre el.

  Reply

 7. da, zic eu.

  ce-i ODO? 🙂

  Reply

 8. ghidoo e un proiect pe care l-am descoperit de curand. In DMOZ se cerea un research pe nisa asta. In ODO discutam zilele trecute despre reticienta de a folosi astfel de …tehnologii web.

  Merge bine ghidoo?

  Reply

 9. Brightie, mersi frumos pentru articol am pus si eu link pe pagina de concept filmic spre cei care au scris despre filmic si deci implicit si spre tine :D. Am pus pe ghidoo pe doza pe bagamare, pe mai multe social-uri romanesti gen digg

  Reply

 10. Era nevoie si de siteuri de acest gen !
  Cred ca o sa scriu si eu despre el , chiar daca deocamdata nu am idee cam ce o sa scriu !
  Mie mi-a placut sloganul ” Idei pe centimetru ” si cred ca probabil s-a vrut o asimilare cu un zambet pe 16 milimetri !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *