Followup Superweek Sinaia 2012


Zilele trecute am participat la Superweek, la Sinaia, un eveniment la inceput in Romania dar care are dejas un istoric in Ungaria. Dupa SEM Days e al doilea eveniment axat strict pe SEO, SEM, PPC si Analytics in Romania. E trist ca sint doar doua, e imbucurator ca au inceput sa apara si altele, SEM Days a dat startul.

Exista o piata ok in Romania pe zona asta, cel putin PPC si Analytics sint niste zone cu potential imens. De SEO si SEM nu mai zic, sint atat de multi prestatori incat evenimentele romanesti reusesc sa adune un numar caraghios de participanti. Probabil cultura participarilor la evenimente romanesti nu impinge oamenii dar cred ca e de pierdut de pe atitudinea asta.
Read More

Search Marketing Seminar Superweek 2012

Zilele trecute am fost invitat sa tin 2 prezentari le SuperWeek, un seminar de Search marketing care se anunta super misto. E un eveniment cu un inceput interesant in Ungaria, din cate vad, eveniment ce acopera strict zona de SEO, SEM, PPC si Analytics.

Invitatii sint reprezentanti Google si in general oameni care acopera domeniul asta in tarile lor. Din cate vad, din Romania vor participa, momentan, Cristian Ignat, Olivian Breda, Aurelian Popa, Liviu Taloi si Ionut Munteanu.
Read More

Despre link building la TeComm 2011 Cluj

Pe 13-14 Octombrie voi fi in Cluj-Napoca la TeComm pentru a vorbi despre link building pentru magazinele online romanesti.

Voi incerca sa tratez subiecte precum: structura unui magazin online, cuvintele cheie si cum generez o structura potrivita pentru link building, anchor texte pentru link-urile generate, strategii privind link building-ul corelate cu structura site-ului si anchor textul lor, surse de link building in Romania, diferentieri in SERPs din punctul de vedere al link-urilor primite sau generate, rezolvarea duplicate content-ului prin link building, o scurta analiza concurentiala pe link building ca studiu de caz, eventual discutii despre evaluarea link-urilor obtinute/cumparate.
Read More

“Clientul clientului” – prezentare ODO Iulian Avasiloaia

Miercuri a avut loc o noua intalnire ODO Iasi la Memories Caffe, subiectul fiind modul cum tratam clientii clientilor nostri. O prezentare tinuta de Iulian Avasiloaia, Primer si fost Grapefruit .

Nu o sa aloc prea mult spatiu prezentarii, pentru ca nu pot realata in amanunt discutiile avute. Oricum ele au fost interesante si ..lungi. ๐Ÿ™‚
Read More

Intalniri ODO si JCI

O sa comasez informatiile despre intalnirile ODO si JCI intr-un singur articol, zilele astea sint destul de ocupat si cred ca e mai ok asa.

Sint multe evenimente interesante in Iasi, eu voi vorbi doar despre cele la care particip si pe care le sustin.

Read More

Dezvoltarea niselor locale sau regionale

Harta Iasi Recunosc sint atras de nisele locale/regionale romanesti, mai ales pentru ca ele nu prea exista (nici macar ca interes pentru romani), exceptand site-urile de stiri si evenimente locale, nise din zona afacerilor reale nu exista si daca ar exista ar avea un potential imens.

La evenimentul Link your business am avut o prezentare axata pe afaceri locale si regionale, scotand in evidenta potentialul pierdut prin lipsa unui site online si a unei strategii.

Peste 2 saptamani o sa prezint cam aceeasi idee si la JCI Iasi, oamenii de acolo sint interesati de dezvoltare locala si regionala …sper sa ii ajute.

Ceea ce pana la urma vreau sa va arat prin acest articol e ca nisele locale incep sa se dezvolte. Am gasit intamplator, editand prin DMOZ, un site pe zona locala Iasi ce afiseaza magazinele offline cu date de contact si locatie. Magazine Iasi e un site local cu potential mare,
Read More

Interviu in Ziarul de Iasi despre Link your Business

Lauda de sine, nu miroase a bine” – un proverb romanesc (?) care ar trebui sa fie actual si valabil pentru multi din .ro Dar, avand in vedere ca nu ma laud prea des, cred ca e ok sa va anunt aparitia unui interviu al meu la TVR Iasi si altul Ziarul de Iasi. Despre cel de la TVR Iasi o sa vorbim cand o sa am si inregistrarea (unii zic ca m-am descurcat ๐Ÿ˜› ).

Sambata 21.03.2009 a aparut in Ziarul de Iasi un interviu acordat cu ocazia evenimentului local “Link your business”, despre care am mai vorbit.

Reamintesc ca evenimentul e dedicat oamenilor de afaceri ieseni ce vor sa aiba o afacere pe online, Ziarul de Iasi dorind ca impreuna cu “Oameni din Online” sa dea un imbold spre a face afaceri pe online. Evenimentul poate fi considerat de catre oamenii de afaceri ieseni un tutorial despre afacerile pe online.

Bun, hai sa postez interviul:
Read More

Online Career Day eveniment online in Iasi prin ODO

Ciprian Gavriliu e capul rautatilor, a planuit un alt eveniment online in Iasi. Asta nu e singurul eveniment planuit de cei din ODO Iasi, v-am mai zis despre IasiNet.ro Business Networking Event sau Internet Myths Trends Opportunities Day Iasi. Vor mai urma si altele in aceasta primavara si in toamna.

E fain sa participi la asa ceva,mai ales cand ai oameni care se implica si exista interes comun. Oamenii sint mai puternici cand sint uniti si realizeaza mai multe.

Revenind la Online Career Day Iasi, ar trebui sa va dau si comunicatul de presa, e opinia oficiala:
Read More

Filmic – locul unde tot ce-i scurt ruleaza

Filmic Am ocazia sa scriu despre un alt proiect pe care eu il consider bun. Intamplator, vorbesc foarte serios, proiectul e dezvoltat de Ducu, cel care saptamana trecuta a avut o prezentare la ODO despre Design de interfete web.
Proiectul Filmic aduna si promoveaza filme de scurt metraj, idei unice si creatii romanesti din domeniul acesta. Sloganul “Idei pe centimetru” a creat dispute pe WDB unii dintre ei criticand unitatea de masura si faptul ca unora acest logo le sugereaza cuvantul “croitorie”.

Evident, e vorba de o unitate de masura simbolica a ideilor de scurt metraj, in nici un caz de o meserie veche si uitata. Milimetrii sau centimetrii, unitatea de masura simbolica ramane, ideile sint adunate intr-un singur site si expuse celor interesati.

Idei crete vor rula in scurtmetraje, spoturi publicitare/sociale, animatii, virale si experimentale. Dar, atentie! Cine stinge lumina, pierde finalulย…
In rest, Audienta Generala.

Un cinematograf virtual ce ruleaza filme de scurt metraj. Audienta nu e chiar Generala, mai mult ca sigur ca destul de putini cei care apreciaza filmele de scurt metraj, ideea proiectului fiind promovarea lor in cadrul unor comunitati care pot aprecia si accesa aceste filme.

Un proiect care isi triaza vizitatorii precum reclamele de la Zaraza. ๐Ÿ˜›

Succes cu el Ducu.