Nimicul lui Krumel

Link building prin comentarii pe bloguri si forumuri dofollow

N-as spune ca e un subiect care sa imi placa, mai ales ca e destul de greu de inteles cum trebuie facut. Dar e pe lista de subiecte ce trebuiesc acoperite pentru tutorialul SEO pe care il tin cu Remus. Asa ca hai sa vedem ce iese….

Link building prin comentarii pe bloguri cu dofollow
Mult apreciata in afara, stiu cazuri in care unii webmasteri urcau site-uri la cautari doar din link-uri venite din comentariile de pe bloguri de genul asta. Pe continut englezesc metoda merge, oamenii trec cu vederea posturile semnate cu cuvinte cheie.

Pe .ro lucrurile nu stau la fel, nu in mare masura. Noi sintem obisnuiti ca in spatele unui comentatiu sa stea un “costel”, un “costel89” sau un “costel4yu”. In momentul in care un post e scris de “promovare SEO” sau de “Articole de presa” nu prea iti vine sa le accepti, e clar oamenii aia sint interesati doar de un link de pe blogul tau.

E ironic de prostesc sa ai o astfel de atitudine: vii si incerci sa prostesti pe cel care stie ce inseamna link building prin comentariile pe bloguri cu dofollow.

De ce sa nu comentezi cu user ce contine cuvinte cheie pe continut romanesc?
Asa cum am spus anterior, romanii nu trec peste faptul ca un comentariu poate fi scris de cuvinte care sa nu reprezinte o persoana, deci in cazul cuvintelor cheie e evidenta intentia de spam.

Daca tot incerci sa iti faci rost de niste IBL-uri, incearca sa fii creativ in comentariu, sa aduci ceva in plus discutiei si sa merite tolerarea unui astfel de comentariu.

De aici, inutilitatea comentariului ce are ca user name, cuvinte cheie. Ele nu ajung sa fie aprobate, intentia de spam e santionata imediat.

Nu tot ce se practica cu succes pe continut englezesc merge si la noi.

Link building prin comentarii pe forumuri
La fel, o metoda ce a mers bine pe continut englezesc, multi postau doar ptr link-urile din semnaturi sau cele pe care apucau sa le posteze ca argumente in diferite discutii.

Aici, Google incepuse sa nu mai tina cont de link-urile ce veneau din semnatura sau care erau din profilul userului, ceea ce a impins metoda spre less spam, userii pentru a avea link-uri si a aduce trafic targetat ….trebuiau sa se implice si sa gandeasca raspunsuri care sa aduca trafic.

In ambele cazuri, pentru a lua un link de pe un astfel de site trebuie sa aveti continut, sa aveti continuitate si sa stiti sa puneti link-urile.

Indicat e sa creati site-uri cu valoare pentru useri si motoarele de cautare, link-urile catre site vor veni, valoare lui il recomanda in posturile de pe bloguri sau topicurile din forumuri. Pasul de la link building prin metodele astea la web spam e destul de mic, interesul vostru fiind doar link-urile nu si modul cum le obtineti.

Stiu ca nu v-am spus secrete SEM si nu v-am luminat legat de metoda asta de a face rost de link-uri, dar cred ca e bine sa tineti cont de faptul ca unele lucruri de pe .com nu merg la fel de bine pe .ro

Si nu incercati sa fiti “costei” anonimi ce incearca sa se foloseasca de altii, sint sanse mici de reusita daca nu sinteti creativi.

Uite, Remus a scris despre: Ziua 18 : Forumuri si bloguri do-follow