Nimicul lui Krumel

Link building ca sugestie pentru vizitatori

Un mod mai putin discutat pe .ro de link building, el e speculat doar de cateva site-uri de tip “old school”. Stiu, e greu de crezut si de inteles, acum cand Web 2.0 (spre Web 3.0) e pe val, eu va recomand o metoda veche, dar totusi ea poate avea un efect neasteptat …mai ales ca foarte putini o folosesc …cu succes.

Tin minte ca acum 5-7 ani in urma era o metoda buna de a impartasi/imprastia informatia cu cei care doresc sa o posteze pe propriile site-uri, intre timp s-a considerat demodata. Totusi, marile portaluri foloseau astfel de metode si o duceau foarte bine. Traficul venea din locuri in care ei “oficial” incercau sa isi plaseze link-uri, dar datorita relevantei si calitatii continutului au primit trafic prin aceasta metoda, gratuit.

Metoda e foarte simpla si eficienta: in cazul in care oferi continut actualizat de interes (stiri, horoscop, barfe si alte prostii) ofera eventualilor vizitatori un mod de a pune aceste informatii pe propriul site.

Smecheria e simpla: poti crea scripturi care sa preia informatii de pe propriul site si sa le oferi vizitatorilor codul spre a-l posta pe propriul site. Un frame care adaugat pe site, poate aduce trafic (daca site-ul are trafic) si un IBL (daca scriptul e facut cum trebuie).

Nu trebuie decat sa creezi o pagina in site in care sa sugerezi preluarea de continut prin acel cod. Daca vizitatorii tai considera ca ai continut relevant, ei vor folosi acel scrip pe propriul site pentru vizitatori.

Sint site-uri romanesti care practica acest mod de link building (in fond vizitatorii pun scriptul la ei pe site si iti ofera un link back) pentru ca au continut relevant. Spre exemplu, site-urile de horoscop au asa ceva …multi preiau informatiile prin acest mod. Daca va uitati pe traficul lor o sa gasiti trafic (nu neaparat mare, dar convertit pe aceasta nisa) care e creat prin astfel de metode.

Nu e nimic complicat, daca oamenii iti pun acel script sau nu, rezulta din continutul pe care il ai si interesul pentru acel domeniu. Totusi, in cazul in care ei pun acest script pe site …profitul e reciproc.

La fel poate fi folosit si pentru link exchange – schimb de link-uri, dar acolo e alta treaba …vom vorbi in cadrul tutorialului SEO.

Nu cred ca e valabil pentru bloguri, aici treburile stau altfel.