Google Webmaster Tools devine ceva mai util – link building

M-am declarat inca de la inceput un sceptic in privinta Google Webmaster Tools, considerandu-lneinteresant. Motivele sint explicate, multe din ele mi le mentin. GWT inca duce in eroare destul de multi webmasteri, nu mai zic de ultimele mailuri trimise prin care webmasterii era avertizati de lucruri inexistente.

Sint 2 motive de utilitate aparute destul de noi, unul e legat de link building: You can now download the external links to your pages sorted by date. – un anunt facut de un mester de la ei; acum puteti vedea cum va indexeaza Google paginile – un anunt mai oficial.

Momentan voi vorbi doar despre optiunea de a avea link-urile catre site direct de la sursa Google, plus faptul ca puteti vedea ultimele link-uri primite (cu un decalaj de 4 zile). Anul trecut am postat pe blog o modalitate de a vedea link-urile reale catre site prin care incercam sa ofer surse care sa ajunga la un numar cat de cat acceptabil de IBL-uri ptr analiza.

Noua optiune va ofera sansa de a analiza mai bine link-urile proprii. Stiu, toata lumea vrea sa spioneze concurenta… dar multi omit sa isi verifice si link-urile proprii. De ce trebuie facut lucrul asta? Pentru ca e bine sa stii care iti sint sursele de linking, cand si cum vin ele, ce potential au, sint sau nu daunatoare.

Citeste si:  Anchor textul unui link

In Google Webmaster Tools mergeti la Traffic si alegeti optiunea pentru Links to Your Site, cu precadere Who links the most. Aici vedeti domeniile care dau link-uri catre site, numarul de pagini care dau link-uri dar si numarul paginilor “linkuite”. Cu ocazia asta puteti vedea sitewide-urile si daca ele sint relevante analizand proportia dintre numarul de link-uri catre site si numarul de pagini proprii sustinute.

Aveti 2 optiuni de download al link-urilor: 1. dupa tabelul pe care va aflati si pe care il puteti mari la 500 de randuri; 2. o optiune cu mai multe mostre de link (care sincer n-am inteles de ce e acolo) si 3. ultimele link-uri pe care ei l-au gasit.

Prima optiune o puteti salva intr-un .csv ptr a putea vedea toate link-urile pe care le aveti si pe care Google le vede. Sugestia mea e sa nu va limitati doar la link-urile date de Google Webmaster Tools, va recomand sa extrageti date si de la Open Site Explorer, LinkResearchTools, Ahrefs si MajesticSEO, surse care sint bine actualizate si care pot completa eventualele lipsuri. Site-urile de mai sus necesita cont platit ptr cat mai multe link-uri, desi exista si versiuni gratuite.

Citeste si:  Tutoriale seo sau cum sa iti faci corect un site si sa iesi la rezultate

Curatati .csv-ul de alte informatii inutile, pastrati doar IBL-urile. Urmatorul pas e sa importati, pe rand, link-urile in CognitiveSEO sau Seo SpyGlass. Le recomand pe amandoua in versiune platita, ce are una nu are cealalta si deci e ok sa aveti acces la ambele.

Astfel veti afla multe informatii despre link-urile proprii, informatii actualizate avand in vedere ca ambele conturi de mai sus suporta urcarea unor.csv-uri cu link-uri noi spre analiza.

5 Comments

 1. F bun articolul! Vezi ca ai uitat un http:// la linkul de la Majestic SEO

  Reply

 2. Imi place cum scri si dezvolti subiectul, ti-am citit foarte multe articole. Am observat ca inainte scriai mai des acum nu prea :P sau ai alt blog pe care scri?. Salut !

  Reply

 3. Seo spy Glas ,krumel nu stiu cat de bine mai arata,ca am renuntat la el l-am avut 1 an si 3 luni.Dupa parerea mea creca google va ifi zguduit de cineva,pre-a detine controlul la tot.
  Oricum in Google Webmaster Tools nu intram aproape niciodata..

  Reply

 4. Interesant, eu folosesc Webmaster Tools si ma ajuta foarte mult pentru toate site-urile.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *