Home » Link building » Ce sunt backlink-urile?

Ce sunt backlink-urile?

  • Krumel 

Back LinkPartea a doua a tutorialului SEO trateaza subiecte despre modalitatile de linkbuilding si in special de optimizarea offpage. Nu e de ajuns sa lucrezi onpage, rezultatul a ceea ce ai creat pe site trebuie sustinut prin link-uri de sustinere, IBL-uri, backlink-uri, incoming links, Inbound Links, etc.

Unii cred ca doar IBL-urile sint importante in SEO, ignorand partea onpage. Se ajunge la a plati link-uri care sa sustina pagini fara continut relevant si cu optimizare onpage proasta. Probabil de aia si asa mult spam pe .ro, e preferabil sa sustii un nimic si sa scoti bani din reclame. Cu alte cuvinte, interesul fata de vizitatori e limitat la a da click pe reclame sau a intra pe site, pentru impresiile din cont.

E gresit.

Sa incepem prin a defini backlink-urile.

Backlink-urile sint legaturi de pe alte site-uri sau pagini trimise catre o pagina sau catre domeniul principal. Poate explicatia asta nu e prea ok, backlink-urile sustin un site la cautarile pe motoarele de cautare.

Afla mai multe despre backlink-urile pe care site-ul tau le are si imbunatateste-ti strategia de link building!
Contacteaza-ma pentru mai multe detalii si vei afla ce se intampla cu site-ul tau!

In mod normal, intentia principala nu e iesirea la cautari, ci referinta catre un site sau o pagina a unui site. Cu cat un site sau o pagina are mai multe backlink-uri cu atat autoritatea si relevanta unui site sau a unei pagini web creste in comparatie cu alte pagini sau site-uri asemanatoare.

Backlink-urile se pot crea natural, organic …adica legaturile catre propriul site sau propria pagina sint date datorita relevantei continutului sau pentru ca se face referire catre un continut relevant.

O alta metoda de a crea backlink-uri e cea intentionata, voita. Inscrierile in directoare, schimbul de link-uri, cumpararea de link-uri din recenzii, comunitatile sociale si colaborative sint ale metode de a consturi link-uri catre un site.

Valoarea unui link e data de anchor text (cuvantul cheie care trimite link-ul catre o pagina sau un site), varsta link-ului, tipul link-ului (imagine sau text), textul ce inconjoara acel link si relevanta fata de pagina catre care se face trimitere, numarul de link-uri care ies dintr-o pagina, reprocitatea link-urilor, etc.

Numarul de backlink-uri care recomanda un site sau o pagina, e un alt factor important pentru a iesi la cautari. Pe langa factorii enumerati anteriori, numarul de backlink-uri influenteaza pozitionarile la cautari.

Calitatea unui backlink e, nu in ultimul rand, un factor important. Ziceam anterior ca numarul de backlink-uri e un factor important, dar daca numarul IBL-urilor sint de slaba calitate, atunci acest numar e aproape irelevant. IBL-urile trebuie sa fie de calitate, calitatea nu e data doar de Page Rank, ci de vechimea, autoritatea sau popularitatea unui site. Page Rank-ul e o nota (oarecare) ce estimeaza calitativ un site, dar pana la urma nu el determina calitatea efectiva.

Proiectul nostru momentan „sufera” o inscriere in directoare web, urmand ca apoi sa folosim alte resurse romanesti pentru link building.

Ca observatie, site-ul momentan e in sandbox, se pare ca nu am reusit sa scapam de el.

Remus a scris despre Ziua 11: Despre Backlinks.

13 comentarii la „Ce sunt backlink-urile?”

  1. romania inedit nu as vrea sa te superi pe mine dar uneori posturile tale nu au nici un rost si traiesc cu impresia ca ma spamezi la greu.

    Te rog sa iti revizuiesti atitudinea legat de modul de postare pe un blog.

    Mai in gluma, mai in serios…

  2. Gata s-a rezolvat ! 🙂
    Mi se pare normal sa pui si lista directoarelor in care inscrii siteul , pentru ca ai scris despre calitatea unui backlink !
    In Romania , de obicei se obisnuieste sa se faca inscrierea in directoare la gramada , si ma gandeam ca poate asa isi dau seama si cititorii acestui blog care sunt directoarele in care trebuie sa iti inscrii siteul , pentru ca pe celelalte sa le ocoleasca !
    Sunt inca destul de multi care considera ca inscrierea intr-un director cum este top66 , si introducerea unui script de autovotare este benefica pentru siteul lor !
    De foarte multe ori inscrierea intr-un director nepotrivit dauneaza , pentru ca are parte de vecini rai !
    Eu am niste raspunsuri clare si la obiect !
    Spre exemplu in articolul ” Blogmeet sau hai sa ne sarbatorim ziua ” am intrebat cat a costat acest blogmeet si cine a platit , pentru ca lumea sa-si faca o idee cat costa un astfel de eveniment in cazul in care vor sa faca la fel .
    Sarbatorirea zilei mele de nastere , acuma cand am implinit 33 de ani , pe mine m-a costat fix 2.335 si am primit cadouri de fix 1 841 de lei ( dupa estimarile mele ) , dar ma duc si eu la alte evenimente de acest gen si ma scot !
    NU sunt milog , dar in Romania se va ajunge in curand , avand in vedere criza asta financiara , sa se faca si pomana cu dar , cel mai probabil cu strigare !
    Parca vad pe la terminarea pomenii , anunturi de genul ” Din partea cuscrului indurerat s-a donat un kilogram de smantana , o maslina si o scobitoare straina !” sau ” De la varul Costel , un pachet de servetele si un chibrit , n-a mancat , n-a baut !  ”  😛
     
     

  3. Pentru liste de directoare, verifica forumurile romanesti. Sint sigur ca le frecventezi, deci nu are rost.

    N-am idee cat costa un blog meet, nu obisnuiesc sa merg la ele. Am specificat asta si am mai specificat ca a fost ziua a 2 persoane. Vrei bonul de consumatie? 😀

    Nu te astepta sa primesti unele informatii, nu ca nu ai sti ce sa faci cu ele, dar totusi tie ce iti mai ramane de facut daca eu iti dau toate informatiile mura-n gura?

    Dupa cum vezi nu prea sint interesati oamenii de liste de directoare web si nici de bonurile de consumatie de la intalniri.

    Astea chiar nu sint discutii de tip soso, iar aici nu discutam despre astfel de subiecte.

  4. Imi place cum scrii, la obiect. Mi-ar place daca ai vrobi putin despre cum poate influenta negativ un backlink de pe un site cu PR 0. Si mai este inca un subiect interesant, acel al inner – linkurilor. Merci.

  5. Nu cred ca iti dauneaza, doar ca valoarea link-ului e destul de slaba.
    Defpat, despre asta e vorba, despre valoarea lui.

    Totusi, pe .ro e posibil ca lucrurile sa se prezinte altfel decat pe US.

  6. O mica nelamurire legata de backlinkuri.
    Dupa cum bine spui, un link in footer alaturi de alte zeci e de evitat.
    Personal detin un director web cu inscriere gratuita si backlink optional.
    Multi webmasteri aleg sa imi ofere un backlink dar este pozitionat ori in footer , ori intr-o pagina de parteneri unde sunt alte cateva sute de linkuri. Mie personal imi poate dauna un asemenea backlink?
    Chiar sunt curios sa aflu parerea voastra.

  7. interesant subiectul ..;)) nu cred ca e un dezavantaj pozitionarea backlink-ului in footer..e bine si atat..fata de inscrierea gratuita

  8. E un dezavantaj doar in momentul in care in footer ai un numar exagerat de link-uri „fraterne”.

    Cat despre inscrierea in directoare graturita, ai spus singura care e avantajul, „e gratuita” si face cam acelasi lucru cu plata IBL-urilor in footerul unui site care are zeci de link-uri. In plus, alea sint site wide, unele.

    In fine, fiecare cu parerea lui/ei.

  9. Cum influenteaza un numar foarte mare de link-uri in cautarea pe google..Considera Google asta un spam ? Imi cer scuze daca ..probabil nu m-am exprimat corect.

  10. Krumel are sens sa incerc sa obtin backlinkuri chiar si de pe domenii .edu daca tematica acestora nu are legatura cu tematica siteului care ma intereseaza?

  11. Andrei, orice link isi are rostul lui. Link-urile pot fi evaluate ca avand valoare mai mare sau mai mica, dar in principiu orice link curat luat e un link bun.

    Ca e un link luat de pe un site cu tematica asemanatoare sau nu, asta inseamna valoare mai mare sau mai mica a link-ului.

    Ca e .edu, .ro, .com cam la fel….pe .com se zice ca un .edu are valoare mare..dar la cat sint spamete .edu-urile n-ar fi mirarea sa nu mai aiba aceeasi valoare.

    Interesul tau e sa iei link-uri curate, asa cum il iei pe asta de aici.

Comentariile sunt închise.