Nimicul lui Krumel

Snobism romanesc pe Twitter

De ceva timp mi-am facut cont pe Twitter, e un mod misto de a face contacte, impartasi informatii sau afla pareri despre ceea ce se intampla pe www sau ce mai fac firmele romanesti.

E o pierdere de timp utila, daca tii cont de faptul ca informatia inseamna putere. Cel putin daca stii ce sa faci cu ea. In fine, Twitterul e ok daca adaugi oameni ok.

Dar, evident ca pe twitter sint si snobi care de cele mai multe ori confunda Twitterul cu chatul sau Yahoo! messenger sau oricare alta forma privata de a purta discutii online.

Sau “vedete online” care traiesc cu impresia ca daca au un numar marit de followers si un numar scazut de followers, sint “cull”. Asta e dupa modelul conturilor pe care Google sau unele corporatii ori oameni care au valoare, o fac. Acolo se justifica, oamenii aia au contacte cu mii si mii de oameni, e indicat ca numarul celor pe care ii urmaresac sa fie mai scazut.

La noi, esti “cull” daca:

Astea sint doar cateva mostre de snobism romanesc pe Twitter.

Partea buna e ca sint pe Twitter oameni care stiu sa il foloseasca, fac marketing de buna calitate, dau share la informatii utile, care nu confunda Twitterul cu YM! sau Mirc si nu “transmit sau relateaza in direct” de la nu situ ce eveniment agasand pe cei care il urmaresc cu informatii mai putin interesante (mai mult in scop de promovare proprie).

Deja s-au format cercuri de cunoscuti in care unele scapari sint acceptate si lucrurile nu mai sar in ochi deranjand.

Twitterul e ok daca urmaresti oameni ok, daca ai in lista doar obositi care au in ochi doar interesul personal ..Twitterul devine un consumator de timp si energie. Si totusi el nu e menit sa faca asta.

Ah, si daca te recunosti in postul asta si te deranjeaza….poti da Unfollow.