De ceva timp mi-am facut cont pe Twitter, e un mod misto de a face contacte, impartasi informatii sau afla pareri despre ceea ce se intampla pe www sau ce mai fac firmele romanesti.
E o pierdere de timp utila, daca tii cont de faptul ca informatia inseamna putere. Cel putin daca stii ce sa faci cu ea. In fine, Twitterul e ok daca adaugi oameni ok.
Dar, evident ca pe twitter sint si snobi care de cele mai multe ori confunda Twitterul cu chatul sau Yahoo! messenger sau oricare alta forma privata de a purta discutii online.
Sau „vedete online” care traiesc cu impresia ca daca au un numar marit de followers si un numar scazut de followers, sint „cull”. Asta e dupa modelul conturilor pe care Google sau unele corporatii ori oameni care au valoare, o fac. Acolo se justifica, oamenii aia au contacte cu mii si mii de oameni, e indicat ca numarul celor pe care ii urmaresac sa fie mai scazut.
La noi, esti „cull” daca:
- Ceri feedback la un proiect si raspunzi doar celor care nu te critica. E mai apreciata lauda decat critica, pentru ca a accepta o critica inseamna ca ai gresit. „We never fail.”
Intrebarea e simpla: daca stii ca nu te intereseaza parerea unora, de ce ii mai urmaresti? Sau daca vrei feedback pozitiv, de ce nu ii intrebi doar pe cei de la care te astepti asa ceva.
Nu cred ca are rost sa discutam despre faptul ca unii nu stiu ce inseamna sa obtii feedback, indiferent care e el sau de la cine vine.
- Plictisesti lumea cu mesaje de genul: „il sun pe costel”, „la mine in firma e cald si bine”, „am plecat la scoala! sa ne auzim cu bine!”, .etc Mesajele astea chiar nu sint importante, cel putin pentru o anumita parte din cei care te urmaresc. Si pentru ca de obicei nu spui nimic care sa ajute comunitatea de followers pe care o ai, esti scos din lista de following.
Da stiu, Twitter-ul, LinkedIn-ul sau Facebook-ul au o intrebare cu care incearca sa impinga lumea spre interactionare, adica „What are you doing?„. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa debitezi toate prostiile doar ca sa lasi impresia ca esti in viata.
Ma mira un lucru: sint destui de multi cei din online care lanseaza mesaje prostesti justificandu-se prin „What are you doing?” si ei se pretind a fi marketeri, oameni cu experienta in online, oameni care se folosesc de Twitter ca o unealta propice pentru promovare.
Esti lame cand in loc sa spui ceva util, te lauzi cu scobitul in nas, faptul ca mananci nu stiu ce rahat sau ca il suni pe costel ca sa va intalniti la o apa cu lamaie. Da, esti lame, ptr ca oamenii nu sint interesati de nimicurile pe care le faci si de ce le mai multe ori esti urmarit pe baza notorietatii sau in speranta ca o sa scoti si tu ceva inteligent din tine.
- Adaugi oameni in sistem bulk sa ii urmaresti, ei te adauga pe tine. Dupa cateva ore/zile tu ii stergi pe ei, ca sa te lauzi apoi ca esti foarte urmarit pe Twitter si esti un star in devenire. Nu face decat sa scoata in evidenta decat prostia pe care o detii sau modul gresit in care ai inteles Twitterul.
Snobism romanesc manifestat in general la un grup anume de elite, care considera ca e mai „cull” sa fii urmarit, decat sa si urmaresti inapoi pe cei care te urmaresc. Un fel de „nobilime” a online-ului romanesc…
- Iti adaugi in lista si urmaresti doar twitteri apartinand unor firme, motoare de cautare, oameni de vaza din strainatate si cativa alesi din .ro. Esti urmarit de mai putini decat urmaresti, in general twitteri firmelor care au nevoie de urmaritori.
„Profiti” de ocazie si trimiti link-uri doar catre posturile proprii, in ideea ca faci Social Marketing si vezi bine urmareste doar „alesii”. Apoi, te dai mare expert ca stii sa faci succes pe Twitter si te lauzi cu traficul de pe el.
Astea sint doar cateva mostre de snobism romanesc pe Twitter.
Partea buna e ca sint pe Twitter oameni care stiu sa il foloseasca, fac marketing de buna calitate, dau share la informatii utile, care nu confunda Twitterul cu YM! sau Mirc si nu „transmit sau relateaza in direct” de la nu situ ce eveniment agasand pe cei care il urmaresc cu informatii mai putin interesante (mai mult in scop de promovare proprie).
Deja s-au format cercuri de cunoscuti in care unele scapari sint acceptate si lucrurile nu mai sar in ochi deranjand.
Twitterul e ok daca urmaresti oameni ok, daca ai in lista doar obositi care au in ochi doar interesul personal ..Twitterul devine un consumator de timp si energie. Si totusi el nu e menit sa faca asta.
Ah, si daca te recunosti in postul asta si te deranjeaza….poti da Unfollow.
Sint chestii care pe mine ma deranjeaza.
Nu am incercat sa ofensez oameni, ci doar sa scot in evidenta atitudini.
Vad ca postul asta a prins destul de bine….
Hai mă, dacă ai mânca ciorbă de perişoare făcută de maică-mea, cu siguranţă ai simţi nevoia să dai şi tu pe twitter 😀
Btw, poţi folosi pluginul meu pentru antispam (să nu mai pui userii să scoată calculatorul din buzunar 😀 )
Si daca mi-a placut pot sa dau follow? 🙂
Am promis ca o sa fac asta si o sa o fac.
Zilele astea sint cam full, ptr ca am 2 evenimente la care particip.
Mersi si felicitari pentru realizare. 🙂
Clawbc nu vad de ce nu? 🙂
Si atunci ce e twitterul? Se merita sa mai investim timp si „energie” in el?
P.S: ca tot vorbim de „not to do”, referitor la spam protection-ul tau 😀 : http://www.instantshift.com/2009/02/24/21-reasons-why-readers-don%E2%80%99t-like-your-blog/
chiar zilele astea am renuntat la cateva persoane pe care le urmaream exact din motivele enumerate de tine. Nu ma intereseaza ca a facut caca moale sau tare, daca ma interesau chestiuni de genul asta, imi faceam imi cautam amici pe hi5.
Bun articolul !
Rafaela, mersi de link. Twitterul ptr mine e o forma de a avea acces la informatii in mod rapoid si filtrata de cei pe care ii urmares.
Dever, da i-am incadrat si eu….sint intelese gresit unele locururi. Defapt, sint subiectivisti si inteleg doar ce le convine…
Da unfollow e solutia. :))
Mersi Emil.
Uite. @inconstantin are, momentan contul banat, ptr niste glume facute ieri. Misto, nu? 🙂
Excelent post-ul!
Din pacate asta e problema in twittosfera romaneasca. Prea multi care nu stiu sa foloseasca twitterul pentru rezultate maxime.
Si de obicei romanii de pe twitter sunt la fel ca si cainii: cu cat is mai mici, cu atat urla mai tare..
Eheeei, cum sunt unii cull si alti ne-cull nu cred ca tre sa decizi tu, ci cei care ii urmaresc. Vorba ta, nu-ti plac, da-le unfollow si gata. Cat despre ce scriu, ce treaba ai tu? Daca le place ciorba de perisoare si vor sa scrie asta treaba lor. Daca tie nu-ti place da-le unfollow. Eu, unul, cred ca criticile tale sunt absolut subiective. Esti consumator pentru acest produs dar nu ti-l baga nimeni pe gat. Dragoste cu de-a sila nu se poate doar stii. In plus, daca ai un tool cum e tweetdeck poti sa-ti setezi grupuri si sa dai mai multa atentie unui grup sau altuia, restul lasandu-i in plata Domnului si citindu-le tweet-urile doar cand ai chef. 😉
E drept ca-mi pun si eu link catre posturile pe care le scriu pe blog dar cred ca as fi bou daca nu as face asta. Twitterul e un mod de a-mi promova blogul si toti o facem.
Si eu mai scriu despre ce fac zi de zi si culmea e ca primesc destule reply-uri semn ca oamenii sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine uneori chiar daca scriu despre femeia de servici careia ii suna telefonul cand da cu mopul la mine in birou. Nu urmaresc nimic printr-un tweet din asta doar ca mi s-a parut funny si ma gandeam ca si altora li s-ar parea. Si stii ce? Unora chiar li s-a parut si ma bucur ca l-am pus. Si sincer nu cred ca sunt lame. Lame esti tu daca generalizezi si crezi ca toata lumea ar trebui sa fie ca tine. Tu folosesti twitter pentru a te informa si a informa la randul tau pe altii dar asta nu inseamna ca toti vad in twitter aceleasi avantaje.
Cat despre ideea comunitatilor sociale si a folosirii lor in scopuri de marketing ar trebui sa intelegi si singur ca marketerii sunt interesati de ce fac oamenii indiferent de faptul ca sunt preocupati de informare sau ca le place ciorba de perisoare. Produse sunt pentru toti si daca afli de pe twitter ca e la moda ciorba de perisoare atunci de ce sa nu profiti de o informatie ca asta. Indiferent ce scrie lumea, twitter e un foarte bun tool de research. Trebuie doar sa stii ce filtre sa aplici si pe cine sa urmaresti. La fel ca si la SPSS, degeaba stii sa-l folosesti si stii proceduri statistice daca nu esti in stare sa faci un chestionar cu care sa strangi date. 😉
Parerea mea!
Monoranu, oamenii se triaza singuri.
Eu imi exprim o parere, daca nu iti convine, poti sa nu ma citesti sau sa nu ma urmaresti.
Problema e ca atunci cand o sa vezi ca nu te mai urmaresc, sa nu te plangi ca ai ramas ptr followers ptr ca ei sint looseri si nu stiu ce e twitterul.
Unii accepta asa ceva, altii nu.
Te deranjeaza ca nu accept asa ceva? N-ai decat sa nu ma citesti sau sa nu ma urmaresti.
Ceea ce fac si eu. Totusi, atitudinea poate fi criticata si parerea mi-o pot exprima pe propriul blog.
Spor.
Aoleu da ce te-ai aprins frate. Stai domol ca nu moare nimeni daca nu ma urmaresti tu pe mine sau eu pe tine. Eu doar mi-am exprimat parerea fata de parerea ta. Normal ca poti fi subiectiv si ca pe blogul tau poti scrie ce vrei dar daca tot ai comentarii deschise si eu pot sa scriu ce cred despre ce crezi tu.
In plus, eu am argumentat destul de consistent, zic eu, de ce cred ca judeci gresit twitterul si de ce cred ca esti subiectiv. Fiecare vede in twitter o altfel de unealta si o foloseste ca atare. Drept urmare, unii te urmaresc sau nu dupa cu si tu faci la fel cu ei. What’s the big deal. Pe mine nici nu ma intereseaza cati followeri am si nici nu dau follow doar de dragul de a avea o lista cat mai mare. Dau follow pentru ca la un moment dat am citit un reply sau un RT de-al tau care mi s-a parut interesant. De obicei nu dau unfollow decat daca persoana devine absolut neinteresanta pentru mine. Altfel o pun intr-un grup pe care nu-l citesc asa des pe tweetdeck.
Alta chestie, judeci prea rapid si folosesti prea putine argumente. Calm down, chew and then say what you mean!
Ca o completare la ce ai scris tu aici, iti recomand sa citesti „The art of the tweet”, un articol interesant despre cum poti sa adaugi un pic de valoare la posturile tale de pe Twitter. http://tinyurl.com/dc2uct Uite o mostra din articol: „In my opinion, the art of a good tweet is not just how much you can convey using extreme brevity, it’s also how you can take an idea, shape it with a bit of yourself, and give it to someone else who, if you’ve given them reason, will do the same.”
Pai probabil nu te-ai prins, eu ii urmaream. Deci cred ca pot decide si eu.
Sau nu te-ai gandit la asta?
Si inca o intrebare: ai raspuns pentru ca te-ai simtit? Sau esti „obiectiv”, ptr ca eu sint lame daca sint subiectiv…
Nu raspunde, subiectul nu erai tu…ci cei ca tine (daca si tu faci la fel).
Spor 🙂
1. Multam frumos de Twittereala cu Web Copy. 🙂
2. Am observat si eu tot felul de statusuri „ciudatele” la oamenii pe care ii urmaresc, vad ca e o moda a informatiilor irelevante, insa n-am de gand sa povestesc intregii comunitati cand imi beau paharul cu Nestea Peach.
3. Sunt destul de noua pe Twitter (~1 luna), am incercat sa ma obisnuiesc cu mediul si sa dau follow persoanelor carora le citesc blogurile, fie ele de SEO, marketing sau mai generale. Asta ca sa cunosc mai bine omul din spatele blogului si sa aflu resurse pe care le considera utile. Din punctul asta de vedere sunt multumita de Twitter.
P.S. And I even got followers! Ain’t I cool? 😉
Mai e o categorie de useri pe twitter … cei care tweet-uiesc numai link-uri catre articole sau site-uri personale/ale companiei, pentru care Twitter este numai o modalitate de a aduce trafic.
Ehh, dar de ce ne obosim atat sa analizam … unfollow si gata 🙂
Krumel, cand am spus ca tu ii judeci pe unii ca sunt cull sau nu nu m-am referit la faptul ca te urmaresc ei pe tine. Evident. Ma cam subestimezi. 🙂 Dar asa cum ii urmaresti tu ii mai urmaresc si altii. Si daca tu decizi ca nu mai vrei sa-i urmaresti atunci ei nu sunt cull pentru tine, prin urmare esti subiectiv. Daca tu nu-l mai urmaresti pe Manafu sa zicem atunci nu inseamna ca e ne-cull. Per total, el tot cull ramane desi tu consideri ca nu e. Majoritatea decide aici.
Ca sa-ti raspund totusi pentru ca asa e frumos cand ma intrebi, nu am scris doar pentru ca m-am simtit, ci pentru ca sunt un om de marketing si vroiam sa-ti arat ca twitterul poate servi drept instrument de colectare a datelor, ce-i drept calitative, chiar daca acestea sunt despre „ciorba de perisoare”. Si am spus ca esti lame pentru ca judeci prea repede si ii pui pe toti in aceeasi oala. Cum spuneam in comentariul anterior, nu toti folosesc twitterul pentru acelasi scop si nu poti tu sa decizi pentru ce se foloseste din moment ce initiatorii proiectului nu au nimic impotriva folosirii lui pentru a exprima orice fel de ganduri sau opinii. In fond, twitter e o platforma de micro-blogging iar blogul e un jurnal. Jurnalul e un loc in care iti scrii gandurile si ideile, deci prin tranzitivitate twitterul permite acest lucru. 😉
Satisfacut?
Romanii sunt snobi si bufoni in acelasi timp.
De cei care sunt urmariti dar nu urmaresc ma sesizam si eu: http://twitter.com/ibz/statuses/1219631648 . Situatia e cu atat mai bizara cu cat unii ajung sa isi creeze un al doilea cont cu care sa dea follow – nu cumva sa urmareasca prea multi cu contul „oficial” (dar totusi sa poata urmari ce se discuta).
Cei care isi promoveaza blogul mai mult decat permite bunul simt sunt UNFOLLOW clar.
Cei mai mortali sunt cei cu „il sun pe @icsulescu”. Se observa ca de obicei icsulescu e o persoana „importanta”. 😀
Mi se par putin penibili si aia care-si blocheaza update-urile pentru publicul larg.
Un post personal se transforma in judecati de perceptie.
Ceea ce cred ca e gresit. Eu sconsider snobism ceea ce am enumerat anterior, daca voi considerati altfel..e dreptul vostru.
Multumesc de comentarii.
random, e o masura de protejare, nu vreau ca ceea ce discut sa fie urmarit de toti. Doar de cei care vreau eu.
Da e penibil, dar nu atat de penibil sa confunzi Twitterul cu Yahoo! sau IRC.
Krumel.
Judecati de perceptie? Pai nu facem toti acelasi lucru pana la urma? Ce te mira asa? Asta e ocupatia noastra de zi cu zi. Asta da nastere tutror discutiilor. In plus, atunci cand discutiile sunt si putin mai aprinse ne mai simtim si bine.
Hai ca a fost bine pana la urma! 🙂
A si inca ceva. Nu stiu daca ma urmaresti dar daca ai face-o ai vedea ca nu-s unul dintre cei care scrie despre ciorba de perisoare in mod constant insa chiar nu ma deranjeaza cand altii o fac. E drept ca le dau unfollow celor care folosesc twitter in loc de IM sau IRC. O varianta ar fi sa-si dea direct message si in felul asta nu ar mai fi publice si penibile conversatiile lor. Cu toate astea uneori ma amuz si chiar mai intervin cand gasesc un subiect hazliu.
Pana la urma twitter e fun!
Pai mi se pare gresit sa consideri ca ii judec pe toti si ii pun in acceasi oala cand eu m-am referit doar la unii care fac lucrurile astea.
Si da, e snobism, mai ales ca din ce in ce mai multi considera ca Twitterul un e un messenger.
Si am facut o specificatie clara in articol la persoanele la care ma refer, totusi unii dintre voi se vad doar pe ei sau pe cei ca ei.
Ceea ce e cam aiurea, mesajul nu a fost perceput cum trebuie, discutia a ajuns pe coclauri.
„Diversitatea umana”.
Stai un pic. Nu ma intelege gresit. Tu spui ca „unii” folosesc twitter ca sa scrie despre „ciorba de perisoare” si ca asta e gresit. Apoi spui ca in loc de asta ar trebui sa inteleaga ca twitter e pentru altceva. Aici intervine oala. Tu ii bagi in aceeasi oala in sensul ca vrei ca toti sa faca acelasi lucru pe twitter (in cazul de fata cam ce faci tu de fapt) insa asta e imposibil. Fiecare face ce vrea. Nu?
Asta interpretezi tu. Tocmai de aia am ajuns sa discutam subiecte pe care articolul nu le avea in intentie.
Am zis clar, modul ala tweetereala mi se pare snobism.
Ca unora le convine sau nu, n-au decat.
Si, da …dau unfollow pe rupte.
Krumel, eu zic ca poti sa fii fericit. Ai descoperit oameni mai penibili decat prorpia persoana, ceea ce, nah, poate fi un fapt imbucurator pentru unii.
E stupid sa emiti „etici de buna purtare” in momentul in care esti constient ca esti unul dintre baietii „obraznici” sub pretextul ca tu esti mai putin obraznic decat altii.
O regula de bun simt ar trebui sa-ti dicteze sa vezi barna din fata ochilor tai si nu paiul din ochii altora.
E drept cae mai comod sa fii transant/drastic cu altii decat cu propria persoana, asa ca te inteleg.
PS: poate pui si un link catre RSS-ul comentariilor, ca nah, e util mai ales cand unul nu vrea sa-si incarce inbox-ul.
random, criticand sub anonimat cred ca iti convine.
Totusi, iti las comentariile pentru ca imi faci un favor: exprimi o parere a celor avizati de articol.
Succese. 🙂
Krumel, cu ce te ajuta ca imi spun Costelus sau Mitica? Exact, cu nimic (ca sa nu mai spun ca din punctul tau de vedere nu sunt anonim, pentru ca iti dau o adresa de e-mail la care ma poti gasi).
Articolul nu avizeaza pe cineva, ci ii vizeaza – o diferenta destul de mare intre cele 2 verbe.
O sa refuz sa trag concluzia ca esti imbecil pentru ca ai emis o parere nefondata despre persoana mea (dar asta nu inseamna ca nu esti).
daca mai apar 2-3 care vor scrie in comentariile lor despre ciorba de perisoare, pun pariu ca vei iesi pe locul 1 in SERPs 🙂
in principiu, cica acest tuiter a fost inventat taman ca sa vezi ce fel de ciorba mananca Xulescu, sa stii in ce fel se scarpina Yulescu samd. pentru mine e un lucru neinteresant dar sunt destui voyoristi in lumea asta si pe ei ii intereseaza astfel de lucruri.
nu te impiedica nimeni sa starmocesti pe langa firma X si sa te milogesti sa-ti dea sa testezi nu-stiu-ce masina si apoi sa spui ce meserias si de relevant esti.
cu ceva timp in urma, o tipa extrem de ipocrita si care face succese online, sotie de blogger care fura la cantar, se imburica pe sistemul „asa nu” pe blogul ei vis-a-vis de cei care se auto-promoveaza pe tuiter, adica cei care dau link-uri catre propriile siteuri. si cine crezi ca facea asta mai abitir decat altii? prietenii de blogareala si link-uire si chiar sotiorul!
din pacate, toate retelele sociale, toate tool-urile de interconectare, blogosfera si ce naiba mai exista, nu sunt decat o oglinda a societatii in care traim.
Si multumesc pentru recomandarea aia.
Si uite asa un post frumos care provocase o discutie placuta ajunge sa scoata din vocabularul comentatorilor cuvinte ca „imbecil”. Nasol. I’m out! Ma duc sa scriu la mine pe blog. :))
exista o solutie mai buna la treaba cu follow/unfollow si se numeste rss.
Asta e chiar tare…
Twitter ofera mai multe oportunitati de comunicare… daca vroiam sa ma fac jurnalist si mi-am ratat vocatia, twitter imi da ocazia asta… daca ma pricep incep sa am followeri care ma vad ca o sursa de inspiratie… Ce nu functioneaza la noi e partea de sms-uri… pe sor’mea o intereseaza ca sunt sau nu la birou sau ce am facut, deci faptul ca dau mesaj pe twitter era o forma de comunicare facila… E decizia mea ce si cui comunic…
Faptul ca sunt eficient sau nu pe Twitter depinde de cat de mult inteleg acest instrument…
Jurnalismul social e o faza care prinde acum… Mass-following ca sa ma expun (promovare), etc… o sa mai fie fenomene…
mie mi-a dat follow un tip care urmareste cam 1500 de oameni. si eu i-am spus ca nu poate sa pretinda sincer ca ii urmareste intr-adevar. si el a zis ceva de genul „daca nu-ti convine, unfollow me”. dar eu nici nu-i dadusem follow.
de unde rezulta ca oamenii astia dau follow asa, la nimereala, numai ca sa fie urmariti inapoi, nu pentru ca i-ar interesa ce scrie cineva. si se cred asa niste guru, niste mari influentatori.
am gresit, urmareste 700, nu 1500 😀 dar tot aia
Eu urmăresc numai străini şi nu prea multi, vreo 70. Îi urmăresc in general pe cei care aduc informaţii (Brogan, Garrett, copyblogger, Tech Crunch etc). Am încercat şi cu români dar m-am săturat repede de ei şi în general de cei care se comportă exact cum spui tu.
Nu pot fi deacord in totalitate. Twitter e o platforma de microblogging folosita cu mai mult succes pentru a informa (sau dezinforma:)) ) Acum depinde de mine ca utilizator ce scriu si ce followeri primesc. Poate am 300 de followeri interesati de ce fac zi de zi, sau pot avea 300 care ma urmaresc pentru informatiile noi, poze etc… Aici depinde daca iti place sau nu un anumit cont. Si e simplu: To Follow or not to Follow? Depinde de fiecare ce face. Cine se aseamana se aduna.
Sper ca nu te-a deranjat nimic din comentariul meu. Contul tau de twitter e foarte folositor, la fel si Readerul Shared 😀 . Poate mai iesim pe la vreo bere.
Azi m-am distrat. Ce stie taranul ce-i sofranul. In mai putin de 140 de caractere.
Sunt de acord cu ideea spusă de Monoranu in primul său comentariu. Ce atâta tam-tam pentru faptul că lumea scrie tot felul de rahaturi pe Twitter? De altfel serviciul în sine e cam inutil. Eu nu-i vad nicio utilitate. Mi-am făcut cont doar ca să văd cum e și ca să-i trimit uneia un mesaj. În rest cred că am debitat tot felul de prostii pe el. De ce? Pentru că pot 🙂
Pai la fel poti sa te pisi pe la colturi de strada, sa omori oameni, sa bei clor sau sa te arunci de pe balcon.
E la fel de simplu: pentru ca poti.
Dar poti ceva mai mult? Adica sa gandesti? Sa vezi daca ceea ce zici e bun, util?
Cam asa si cu twitterul. 🙂
Ps: comentariul e generalizat, nu e la adresa ta Cristian.
Sa inteleg ca am ramas in urma daca nu am cont pe Twitter, ba mai mult, daca nu prea stiu mare lucru despre ei? Adica, acu ceva vreme, cand incepuse toata nebunia „twitter” m-am uitat peste filmuletul lor de prezentare. Spuneau ca na, iti faci un cont pt a spune prietenilor tai chestii nesemnificative pe care nu le poti posta pe un blog sau nush ce. Chestii , azi plec la Iasi, ma duc sa joc Dota sau cine stie ce, am zis ca este clar pierdere de vreme..
Sa inteleg ca am pierdut ceva important?
eu nu am timp de twitter chiar dac ar aduce [teoretic] trafic pe blog. stau in coltul meu chiar daca am sau nu ceva de spus. plus ca sunt njpe mii de conturi.. mai adaug unul… iar sa ajung sa fac selectie sau sa incerc un link exchange si la mine sa fie full altii sa il stearga.. asta stiu deja si nu am chef sa pierd vremea aiurea
in ce priveste postul, iti dau dreptate.. ca am aruncat un ochi si am destui prieteni care fac treaba buna pe twitter. insa… nu cred ca o sa ma bag. mi-a prins bine pauza de vreo 8 luni… si acum postez cand am ce [si am, slava domnului] in limita timpului disponibil. pana la urma,daca postezi ceva interesant nu trebuie sa te agiti foarte mult, dar nici deloc
eu o ard personal si artistic… ii las pe altii sa „isi faca de cap” 🙂
succes!
Krumel, uiți că Twitterul nu este rețea de marketing sau ceva profesionist, ci rețea de socializare, exact cum au numit-o mulți alții înaintea ta. Este normal ca anumite statusuri să fie de acel tip. Sunt oameni care nu se promovează prin Twitter, ci doar discută cu amici din online care n-au timp de Y!M. În același timp, așa cum pe Y!M ai ignore, pe Facebook ai reject, și pe Twitter ai unfollow. Dacă nici așa nu vrei, ai TweetDeck. Deci, unde e problema?
Andrei, nu pierzi mai nimic fara Twitter, totusi daca iti gasesti oameni care sa nu iti strice ziua…e ok sa il folosesti. Nu pentru trafic, asta e clar.
Sadak, e simplu..te adauga pe twitter, ii urmaresti si tu…ei spun prostii si daca nu ii mai urmaresti se supara. Asta pentru ca ei cred ca twitterul e pentru a aduna audienta si a te lauda cu prostii.
Trierea e cel mai bun lucru.
am citit art. tau si m-am dus pe twitter…snobism? cred ca balcanism a devenit. oricum stiam ca romanu’ din turc s-a nascut dar chiar asa?
In Twitter au succes doar „marii bloggeri” nu prestatorii, ca majoritatea de aici sunt prestatori, sau iubitori de ciorba cu perisoare (ca sa iasa Gabi primul :)) )!
Discutii despre SEO pe Twitter? O, come on, in Romania? In primul rand ar trebui sa facem un hashtag, ca la cat spam se baga pe Twitter Search despre SEO … nu ar gasi nici cei ce cauta in mod special SEO.
Cat despre a fi „profesional in Twitter” auch…e o gluma buna, in Twitter cool sunt unii care spun „esti prost, esti pesedist” si „eu sunt celebru, sunt vedeta, ca am blog cu trafic” ii cunoasteti?
Comentariile sunt închise.