Ad Sitelinks si pe .ro

Dupa cum anunta si Google la inceputul acestei luni, noua optiune pentru AdWords ads (Ad Sitelinks) cu posibilitatea de a adauga anunturilor, link-uri cu trimitere la diferite brand-uri, produse sau oferte promotionale pentru site-urile pe care le promoveaza advertiserii, m-am gandit sa fac un mic research si ceva teste pentru a vedea daca si noi pe .ro avem posibilitatea de a folosi optiunea asta din conturile AdWords.

Facand o paranteza, aceasta optiune seamana foarte mult cu varianta folosita pentru siteuri, si aceea de a adauga mai multe linkuri cu trimitere la landing page-uri cat mai relevante pentru utilizatorii interesati de ceva anume.

adextention

Nu stiu inca daca la alti advertiseri de pe .ro a aparut optiunea asta in conturile lor de AdWords dar se pare ca mie mi-a aparut:

sitelink5

Pentru a vedea optiunea trebuie sa va logati in contul AdWords>MyClientCenter>Account>Campaings>Settings si ea poate fi vizibila la tabul Networks, devices, and extentions.

Daca faceti Adwords pentru mai multi clienti este foarte probabil sa nu gasiti optiunea in toate conturile.

Citeste si:  Patru emotii umane de baza pentru a vinde ceva

Prin folosirea acestei optiuni aveti posibilitatea de a adauga pana la 10 linkuri cu trimite la landing page-uri dorite.

10 sitelinks

Sa dau un exemplu : Avem un site care vinde lenjerie intima de la mai multe brand-uri si avem, cadouri, oferte promotionale, discount-uri. Vom putea pune la un anunt in care promovam sutiene, link-uri catre diferite brand-uri (x y z) sau putem pune link-uri catre diferite marimi, promotii, oferte speciale sau ce vreti voi altceva.

sutien

Din punctul meu de vedere aceasta optiune este un plus adus advertiserilor de catre google.

Aceasta optiune poate fi o posibilitate de a va atrage cat mai multi leeds si tot odata pentru a va creste CTR-ul, conversia, ROI, traficul sau ce anume vreti sa obtineti prin publicitatea online. Costul pe click (CPC) ramanand neschimbat, adica veti avea o reclama mai detaliata la acelasi pret.Trebuie specificat ca acest tip de reclama nu iti va schimba Quality Score in nici un fel.

Cu toate ca cei de la Google nu au inclus si Romania printre tarile in care ar fi aceasta optiune valabila, mare mi-a fost mirarea sa vad ca si conturile noastre de pe .ro au aceasta optiune, ba mai mult atunci cand am testat, optiunea a mers.

Citeste si:  Cum sa platesti ceva gratuit folosind campanii PPC?

Bine inteles Google spune ca Ad Sitelinks vor aparea doar la cautari relevante si doar la o parte din useri. Anunturile Ad Sitelink vor aparea doar in prima pozitie de pe Google in partea de sus asa cum arata si imaginea de mai jos.

sitelink2

” Currently, the option to set up Ad Sitelinks will only appear for advertisers whose ads meet a certain high quality threshold “

Momentan optiunea de a adauga link-uri pentru anunturi (Ad Sitelink) va aparea doar pentru agenţii de publicitate ale căror anunţuri îndeplinesc un anumit prag (stiut doar de Google) de calitate a contului, anunturilor, cuvintelor cheie.

3 Comments

 1. Foarte tare acesta optiune, sa apara in toate conturile ar fi excelent.

  Reply

 2. Super! Uitandu-ma in conturile mele, mi se pare ca apare in cele cu buget mai mare (sau cu vechime mai mare, desi inclin sa pariez pe prima varianta).

  Reply

 3. Ups. cat pe ce sa o ratez 😀
  10x Daniel pentru articol.
  Abia astept sa imi fac cativa clienti fericiti 🙂
  Testing…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *