Nimicul lui Krumel

2010 anul studiilor long tail in .ro


… pentru mine, evident. 🙂

Dupa ultimile intentii de an nou, in mare parte indeplinite, in 2010 imi propun alte lucruri de studiat.

Nu poti realiza mare lucru pentru ca in .ro nu prea ai cu ce. Stiu, sint unii care cred ca ma plang tot timpul de lipsa de transparenta a site-urilor privind statisticile sau rapoartele specifice, dar cred (asa cum am fost invatat de pe .com) ca o piata nu se dezvolta prin monopol sau prin „secrete pe care concurenta nu trebuie sa le stie”.

E o frica prosteasca in .ro privind unele statistici sau rapoarte. „Concurenta o sa afle” e o fraza des intalnita in .ro . Tin minte cand aparusera T5 in „stratosfera” romaneasca multi comentau despre conspiratii si paralelisme inutile cu alte sisteme. Romanii inca nu au invatat rostul datelor publice, a rapoartelor semestriale sau anuale, a PR-ului prin realizari dovedite.

In 2010 imi propun sa continui ce mi-a mai ramas din 2009 si sa aprofundez cunostintele privind long tailul pe .ro . Da, ma misc catre continut, cred ca in .ro nu se speculeaza indeajuns continutul.

Las discutiile despre Page Rank expertilor din domeniu care isi evalueaza maretia in PR-uri. Vad ca deja a reinceput isteria Page Rank-ului in .ro

O sa incerc sa corelez long tailul cu posibilele conversii, sint curios daca in .ro frazele de cautare convertesc mai bine si daca intr-adevar merita sa te axezi pe long tail pentru conversie.

Evident, continui observatiile despre comportamentul utilizatorilor romani. Sper sa adun mai multi oameni interesati si sa reusesc niste observatii relevante pentru .ro

Voi continua sa scriu despre UX (atat cat ma pricep) pe Webdesignbox.ro, despre continut si SEO pe Webcopywriter.ro si voi continua sa promovez oamenii din SEO/SEM-ul romanesc pe Seo Romania.

Intentionez sa postez resurse utile pe blog, sa citesc mai multe carti de specialitate si sa ma dau „cotit” (in continuare) privind participarea la evenimente de 3 lei (anul asta au fost multe).

Iar pe plan profesional, cred ca „voi schimba macazul” trecand pe .com. Raman pe .ro cu clientii traditionali si doar cei care indeplinesc criteriile mele financiare.

Si sper sa fac si site-ul firmei Advert Point, ca aman de ceva timp.

Pe plan personal, imi dedic timpul in mare masura (pe cat posibil) Liei si Simonei. 😡
Lia Ana creste si prin cresterea ei imi scad mie anii din viata. Mie si Simonei.. Cam asa ese masoara timpul in momentul in care ai un copil.

Sursa imaginii

Sharing is caring!