Nimicul lui Krumel

The fight back review – proiecte de monitorizare romanesti


Am scris candva, din proprie initiativa, niste recenzii privind 3 unelte romanesti cu potential: ZeList Monitor, Gorila.ro si MediaIQ. Uneltele de monitorizare mi se par si acum bune, ideile sint excelente pentru .ro, cu practica stam mai prost.

Si pentru ca o moneda are 2 parti, azi as vrea sa vorbesc despre cea de a 2-a parte . Ceea ce urmeaza nu e o carota, „nici aruncat cu noroi”, ci doar un feedback pe care il pot folosi cei in discutie. Nu ma intereseaza persoana, ci ce face acea persoana si cum vad eu ca si-ar putea imbunatati el proiectul.

Pana azi am avut privilegiul de a folosi contul premium de la ZeList Monitor si m-am jucat cu el astfel incat sa ii inteleg potentialul, dar si „gaurile”.

Daca in celalalt articol am promovat proiectul si scos in evidenta potentialul, in asta as vrea sa scot in evidenta lacunele.

In mare parte fac asta pentru ca in .ro nu se fac afaceri sanatoase, se fac o gramada de greseli din start si unii mai au si pretentia sa (te) intrebe: „Tu ce ai facut pentru online-ul romanesc?”.

ZeList Monitor a primit din partea mea feedback prin contul de Twitter, Catalin Tenita n-a reusit sa raspunda nici in ziua de azi la sugestiile facute …sau macar un „multumesc fraiere”. Oricum, ma intereseaza mai putin aspectul asta …nu imi pot permite sa influentez un influentator.

Am conceptia de feedback dat fara a primi inapoi nimic, nu o fac pentru persoana respectiva …ci pentru cei ce ar putea folosi acel serviciu. In plus, mai tai din elanul „antreprenorilor” care cred ca e deajuns sa faci un proiect, sa te lauzi cu el si apoi sa il lasi sa moara ascunzand esecul.

Totusi, hai sa vedem niste lacune care ar putea face ca ZeList Monitor sa nu merite 50 euro/luna pachetul standard sau 250 euro/luna pachetul premium.

Toate cele de mai sus nu fac decat sa scada pretul unui serviciu util, serviciu ce poate esua datorita unor scapari sau a unor intentii financiare ce nu au acoperire in optiunile oferite.

Si colac peste pupaza, un alt proiect pe care l-am considerat util a murit: gorila.ro. – R.I.P. Viorele, pacat de el.

N-as vrea sa fiu inteles gresit, mie aceste unelte imi sint mi-au fost folositoare si as fi platit pentru ele daca ar fi facut banii ceruti. Dar ele, pana la urma, sint in nota proiectelor romanesti care sint lansate cu mare tamtam dar care se dovedesc a fi „fâsuri” sau au un plan de afaceri si dezvoltare eronat.

Hai sa vedem in cat timp il anunta pe Catalin, ZeList Monitor, de aparita acestui articol. 😀

Ps: am un ochi si pe Zainescu, sper ca proiectul lui sa nu aiba aceeasi directie. Astept pachetul de preturi. 😀

Sharing is caring!