Nimicul lui Krumel

Creative Commons in Romania

Bogdan Manolea anunta pe blogul sau „Lansarea licentelor Creative Commons in Romania„, un eveniment pe care il consider o implinire a efortului depus de el si Asociatia pentru Tehnologie si Internet – APTI pentru a combate spamul si in general infractiunile electronice in .ro, plus o munca destul de grea de a educa internautii romani …intru lege.

Par vorbe mari cele scrise anterior dar cred ca toti cei care primesc spam sau sint furati pe internet au gasit in postarile de pe site-ul cu legile internetului o resursa mai mult decat utila.

Cred ca tineti minte prima amenda data pentru spam pe .ro si scandalul penibil ce a urmat. Un prim pas in diminuarea spamului de tip email si o atitudine pozitiva pentru internetul .ro

Foarte multi zic „in Romania nu o sa se fac niciodata nimic” si cam asa e. Nu se fac nimic cu o astfel de mentalitate prosteasca. Dimpotriva oamenii care au crezut in ceea ce fac… au reusit spre invidia si dispretul multora din .ro

Ce inseamna Creative Commons?

Pentru cei ce nu au auzit niciodata de concept: Creative Commons sunt un set de licente-tip ce permit distribuirea continutul protejat de drept de autor intr-un mod mai liberal. Si mai prozaic explicat – Cum este Licenta GPL pentru software open source, asa sunt licentele Creative Commons pentru alte categorii de continut protejate de drept de autor (text, imagine, sunet, video, etc.) pentru care se doreste o licentiere deschisa.

Citat de pe blog.

Marti 2 Septembrie 2008, la ora 16 00 la sediul CJI are loc evenimentul de deschidere participarea fiind indicata oricarei persoane.

Agenda evenimentului

Agenda

16 00 – 16 30
Prezentarea conceptelor ce stau la baza licentelor Creative Commons si a
raspandirea actuala a acestora
Bogdan Manolea – Creative Commons Romania Legal Lead – Director Executiv, Asociatia pentru Tehnologie si Internet

16 30 – 17 00
Utilizarea licentelor Creative Commons in Romania
Vorbitori:
Ioana Avadani – (Centrul pentru Jurnalism Independent)
Razvan Rusu (ex- Travka)
Florin Grozea ( HI-Q)

17 00 – 18 00
Intrebari si raspunsuri
Distribuirea materialelor promotionale pentru utilizatori CC din Romania
Discutii libere

Si comunicatul de presa, plus pagina aferenta Romaniei pe site-ul oficial.

Felicitari pentru perseverenta, incapatanare si reusita. 🙂

Probabil ca daca am clona astfel de oameni…sau atitudini, multe lucruri s-ar schimba in .ro

Sharing is caring!