Nimicul lui Krumel

Cele mai cautate cuvinte cheie romanesti

Am tras un titlu de cancan, dar asta e … am cred ca asta e o metoda de a gasi cele mai cautate cuvinte cheie romanesti.

Era de asteptat ca Google sa inceapa sa dea „solutii” si ptr .ro. Nu neaparat voit si direct, dar au inclus si Romania in optiunile lor.

Candva, dar cred ca si acum, era un interes mare pentru a vedea ce cauta romanii pe Google. Ma plangeam candva de lipsa de statistici romanesti si de faptul ca marile firme au datele despre trafic ascunse (chiar daca prin ziare online se lauda cu trafic senzational de mult).

O nota negativa a pietei romanesti e lipsa de statistici actualizate si care sa fie reale. Asta denora profesionalismul multora din .ro, care tin pentru ei date privind traficul si cuvintele cheie relevante pentru .ro.

Afla daca ai probleme cu indexarea sau vezi daca ai optimizat corespunzator site-ul-ul.
Contacteaza-ma pentru mai multe detalii si vei afla ce se intampla cu site-ul tau!

Uite ca Google Insights for Search a dat drumul si la datele privind Romania si astfel putem avea acces la top 10 cuvinte cheie cele mai des folosite de romani. Aici gasit link-ul cu care puteti vedea estimativ care sint cele mai multe cuvinte cheie si cele care par sa vina din urma ca si cautari.

Puteti seta sa vi le arate pentru 12 luni, 90, 30 sau 7 zile. Functiace tine de domeniile de interes inca nu e valabila, chiar si asa acel Top 10 e ok.

Ah si pentru a vedea daca sint relevante, puteti face comparatii intre cele 12 luni date de Google Insights for Search si o statistica data de trafic.ro de prin februarie 2009.

Trafic.ro zice:

 1. jocuri
 2. cancan
 3. miniclip
 4. ziare
 5. horoscop
 6. libertatea
 7. ww w.miniclip.ro
 8. vremea
 9. jocuri barbie
 10. trilulilu

Google Insights for Search :

 1. jocuri
 2. youtube
 3. yahoo
 4. hi5
 5. you
 6. filme
 7. dictionar
 8. radio
 9. poze
 10. cancan

Cu o crestere pentru:

 1. cancan +190%
 2. click +150%
 3. gsp +110%
 4. youtube +90%
 5. trilulilu +90%
 6. curs bnr +80%
 7. mail yahoo +70%
 8. hi5 +70%
 9. libertatea +60%
 10. bnr +60%

Daca va uitati pe date, ele se aseamna cu cele de la trafic.ro, (cu toate ca ele sint doar de pe site-urile inscrise in trafic.ro).

As fi vrut sa am/avem acces si la alte astfel de date, ele sa fie publice astfel incat oamenii sa poata dezvolta nise si piete spre propriul interes si nu pentru monopolul firmelor mari romanesti.

Sharing is caring!