Nimicul lui Krumel

Prezentarea SEO la Link your business

OK, ieri a fost evenimentul despre care am tot vorbit in ultimul timp, „Link your business”, despre online si cum online-ul ar putea ajuta oamenii de afaceri locali, mai ales ca in Iasi sint oameni buni pe online.

Prezenta mea la eveniment a fost legata de SEO ca modalitate de a urca o afacere si a avea clienti din mediul online. Asa cum am repetat de nenumarate ori, evenimentul se adresa oamenilor de afaceri ieseni, oameni care nu au un site care sa reprezinte propria afacere pe internet sau oameni care au un site si vor sa isi imbunatateasca situatia pe online.

Rolul meu a fost de a scoate in evidenta potentialul traficului de pe Google si a regionalizarii afacerilor din Iasi.

Aveti mai jos prezentarea pe care am avut-o eu la eveniment:

Zilele premergatoare evenimentului am analizat cautarile din domeniul afacerilor ce tin de Iasi. Asa cum ma asteptam, firmele din Iasi nu sint reprezentate bine la cautari, nu ca ele nu ar exista…ci mai degraba nu sint firme iesene interesate de aspectul asta.

Mai dau cateva exemple, exceptand cel din prezentare: infiintari firme iasi, jaluzele iasi, confectii iasi, etc.

Sa nu credeti ca nu sint firme in Iasi care sa acopere domeniile astea…sint dar ele nu sint interesate de online si de potentialul lui. Ceea ce e cam trist.

La eveniment au venit reprezentanti ale unor firme iesene interesate de online, s-au pus intrebari, s-au oferit idei si solutii …ramane ca firmele sa isi faca strategii si sa gaseasca oameni care sa le duca la bun sfarsit.

Intrebarea frecvant pusa la eveniment a fost despre preturi, am refuzat sa vorbesc despre preturi seo, stiu ca e un subiect „fierbinte” … dar estimarile de pret seo nu le fac din ochi, ci in functie de concurenta, site si cuvinte cheie.

Personal, am avut la inceput emotii …e prima data cand particip la un astfel de eveniment, cel cu Online Career Day a fost ceva mai relaxant. Dar nu am avut probleme dupa ce mi-am gasit un fir de discutie corelat cu ce aveam in prezentare.

Sper ca pana la urma sa se fi inteles de ce Internetul e important pentru afaceri, de ce o afacere locala trebuie sa optimizeze regional/local (mai ales daca nu are distibutie de produs in toata tara), de ce SEO poate ajuta o afacere, de ce e important sa intelegem vizitatorii sau de ce o pagina de contact e importanta.

Aveti niste imagini de la eveniment aici facute de Bogdan Pantoc.

Nu uitati de concursul “Your Start-up! 2009″ care e inca valabil cateva zile.

EStores.ro, platforma de comert electronic cu vanzare, iti pune la dispozitie primul tau magazin virtual, 6 luni de abonament “Professional” gratuit si consultanta pentru realizarea viziunii tale in functie de instrumentele puse la dispozitie pe website.

Multumim Ziarului de Iasi pentru sustinere si organizare, lui Andrei Sava pentru implicare si tuturor celor care au participat si nu i-am enumerat acum.

Va mai anunt ca tot in aceasta primavara Ciprian Gavriliu organizeaza editia a II-a a IMTO si mai tarziu in toamna, Adi Mironescu are un alt eveniment numit NovemberWeb.

Dar despre evenimentele astea, la timpul potrivit.

Sharing is caring!