Prezentarea despre bloguri la ODO

Dupa ce ati vazut pozele de la Oameni din Online 7, acum cred ca ar fi bine sa vedeti si prezentarea lui Gaby Amarandei de la HaiPa despre Bloguri. Prezentarea nu o sa va dea mura-n gura, chiar daca dupa cate vad, astea sint asteptarile in .ro, ci doar o sa va sugereze modalitati de a crea bloguri, modalitati de face bani cu blogurile si cateva exemple de teme WordPress folosite in domenii diferite.
(Scuze celor avansati in blogging, persoanele cunoscatoare in domeniu se auto exclud in afirmatia cu „mura-n gura”)

View SlideShare presentation


Discutiile au ajuns in domeniu blogurilor pentru firme/corporatii, menalitati si posibilitati de realizare, plus o discutie de principiu despre blogurile romanesti, continut, calitate si perspectiva.

Blogurile pot fi clasificate dupa subiect, dupa platforma, dupa traficul adus si cei care urmaresc acele bloguri.

Citeste si:  Pozele de la Oameni din Online 6

Alex Negru a adus discutia catre partea de branding/notorietate in comparatie cu subiectul oferit pe un site. Sint vizitatori care urmaresc branduri (gen: john chow, shoemoney, zoso, bobby voicu sau manafu – fiecare cu personalitati si subiecte diferite), altii urmaresc continutul/nisa (gen: blogurile de SEO si SEM, de marketing, etc – unde brandul sau persoana care scrie e evaluata dupa continut si nu ca urmare a unor metode de PR de tipul „DMOZ e vandut catre BOTW” care e doar o metoda flausata de PR).

Bloggingul in .ro e o metoda de lauda pentru cei mai multi, putini fiind educati in spiritul bloggingului traditional etic. Tot aici ajungem si la caliatea continutului, marea majoritate a subiectelor tratate in blogosfera romanesca fiind personale, de tip barfe si zvonuri. Prea putine trateaza subiecte nisate pe domenii unde ar fi nevoie de sharing pentru a educa si disciplina oameni in diferite domenii de activitate.

Citeste si:  Pozele de la intalnirea despre vanzari, agentii si negocieri

Gaby ne-a mai impartasit parerea lui despre modalitatile de monetizare a blogurilor si despre tehnici de a scoate bani din bloguri. Ceva mai avansat de cat se discuta pe la diferite conferinte romanesti unde subiectul e acelasi, la fel ca si speakerii.

Subiectele tratate au fost mai multe, astea sint doar cateva din ele. Urmatoarea intalnire vom vorbi despre identitate, design, print prin amabilitatea lui Adi Mironescu.

Pentru cei care se asteapta ca aceste prezentari sa contina „senzationalul”, „secretul” sau „necunoscutul”: ele sint in principal motive/teme de la care discutiile pleaca. Discutiile nu le putem impartasi aici, ODO e totusi un club exclusivist.

Sharing is caring!

4 Comments

 1. Mie mi-ar fi placut sa fie o prezentare mai explicita , dar e un pas inainte pentru un nou venit in blogosfera !

  Răspunde

 2. Imi cer scuze ca am postat cu SeoQuake din firefox activat si promit sa nu se mai intample !
  Am preluat si eu aceasta prezentare si am pus-o pe blogul meu !
  Sper sa nu se supere nimeni !
  Daca e nevoie scot filmuletul de prezentare !

  Răspunde

 3. Pentru cei care se asteapta ca aceste prezentari sa contina “senzationalul”, “secretul” sau “necunoscutul”: ele sint in principal motive/teme de la care discutiile pleaca. Discutiile nu le putem impartasi aici, ODO e totusi un club exclusivist.

  Pai am specificat ca ele sint doar motive de discutie si nu reprezinta neaparat ceea ce s-a discutat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *