Despre Responsabilitatea sociala. Implicare sau PR? la ODO

Sambata am avut o noua intalnire ODO la Iasi, stiu ca a fost una si la Cluj. La Iasi s-a discutat despre CSR (Corporate Social Responsibility), George Toma de la Truisme (o agentie de comunicare si relatii publicea ) ne-a prezentat cateva ideii dupa care am pornit niste discutii super misto.

Truisme este un shop de relatii publice si comunicare cu sediul in Iasi care ofera servicii de consultanta, corporate event management si monitorizare media.

In plus, agentia deruleaza proiecte speciale in domenii precum Comunicare Interna si Responsabilitate Sociala Corporativa.

Cam asa se recomanda ei pe site, George e cel care in Iasi a organizat Zilele Cinematografiei Portugheze la Iasi eveniment de care ma intrebam cum de a scapat oamenilor de afaceri ieseni, ptr. ca a adunat multa lume la eveniment, iar oamenii de afaceri din Iasi nu l-au sustinut.

Revenind la intalnire, George ne-a starnit la niste discutii pe care sincer nu sint stapan, subiectul e „incetosat” ptr mine, trecerea de la responsabilitatea sociala la PR e precum trecerea de la email spam la email marketing. Doar unii stapanesc bine domeniul, restul cred ca fac ce trebuie (si nu o fac!).

Citeste si:  Pozele de la Oameni din Online 5

Alex Negru ne-a mai luminat in privinta termenilor si practicilor din domeniu.

Ptr. mine e destul de confuz, mai ales ca responsabilitatea sociala de cele mai multe ori duce spre PR.

Am ajuns la concluzia ca in Iasi sint astfel de initiative, dar ele nu sint prea cunoascute si am decis sa facem un proiect comun care sa sustina initiativele de tip CSR din Iasi. O sa aveti detalii in curand.

Despre CSR la ODO a scris si George, cred ca ar fi o idee buna sa il urmariti daca va intereseaza subiectul.

N-am idee cum se „decanteaza” actiunile CSR de PR, daca aveti astfel de cunostinte din domeniu …mi-ar place sa aflu.

Citeste si:  Followup Superweek Sinaia 2012

Cat despre ODO Iasi, intentionam realizarea unor proiecte comune si plus cateva evenimente/initiative locale.

Sharing is caring!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *