Followup Superweek Sinaia 2012


Zilele trecute am participat la Superweek, la Sinaia, un eveniment la inceput in Romania dar care are dejas un istoric in Ungaria. Dupa SEM Days e al doilea eveniment axat strict pe SEO, SEM, PPC si Analytics in Romania. E trist ca sint doar doua, e imbucurator ca au inceput sa apara si altele, SEM Days a dat startul.

Exista o piata ok in Romania pe zona asta, cel putin PPC si Analytics sint niste zone cu potential imens. De SEO si SEM nu mai zic, sint atat de multi prestatori incat evenimentele romanesti reusesc sa adune un numar caraghios de participanti. Probabil cultura participarilor la evenimente romanesti nu impinge oamenii dar cred ca e de pierdut de pe atitudinea asta.
Read More

Search Marketing Seminar Superweek 2012

Zilele trecute am fost invitat sa tin 2 prezentari le SuperWeek, un seminar de Search marketing care se anunta super misto. E un eveniment cu un inceput interesant in Ungaria, din cate vad, eveniment ce acopera strict zona de SEO, SEM, PPC si Analytics.

Invitatii sint reprezentanti Google si in general oameni care acopera domeniul asta in tarile lor. Din cate vad, din Romania vor participa, momentan, Cristian Ignat, Olivian Breda, Aurelian Popa, Liviu Taloi si Ionut Munteanu.
Read More

Despre link building la TeComm 2011 Cluj

Pe 13-14 Octombrie voi fi in Cluj-Napoca la TeComm pentru a vorbi despre link building pentru magazinele online romanesti.

Voi incerca sa tratez subiecte precum: structura unui magazin online, cuvintele cheie si cum generez o structura potrivita pentru link building, anchor texte pentru link-urile generate, strategii privind link building-ul corelate cu structura site-ului si anchor textul lor, surse de link building in Romania, diferentieri in SERPs din punctul de vedere al link-urilor primite sau generate, rezolvarea duplicate content-ului prin link building, o scurta analiza concurentiala pe link building ca studiu de caz, eventual discutii despre evaluarea link-urilor obtinute/cumparate.
Read More

„Clientul clientului” – prezentare ODO Iulian Avasiloaia

Miercuri a avut loc o noua intalnire ODO Iasi la Memories Caffe, subiectul fiind modul cum tratam clientii clientilor nostri. O prezentare tinuta de Iulian Avasiloaia, Primer si fost Grapefruit .

Nu o sa aloc prea mult spatiu prezentarii, pentru ca nu pot realata in amanunt discutiile avute. Oricum ele au fost interesante si ..lungi. 🙂
Read More

ODO si in Timisoara

Anuntul e facut mai demult, a aparut deja un apel facut pe blogul lui Radu Ceucă, ODO Timișoara e o intentie cat mai apropiata. Speram sa gasim timisoreni interesati de spiritul acestor intalniri.

Deja ar fi trebuit sa infiintam si ODO Sibiu, dar momentan se pare ca oamenii se gandesc la vacanta.. Ramane in plan si acolo infiintarea unui club ODO.

ODO Cluj merge deja, acolo se pregatesc deja niste evenimente locale la care sper sa particip ca oaspete.

Deci, daca va intereseaza ODO Timisoara, spamati-l pe Ciprian Gavriliu la cgavriliu coadă-de-maimuță gmail.com 😀

Intalniri ODO si JCI

O sa comasez informatiile despre intalnirile ODO si JCI intr-un singur articol, zilele astea sint destul de ocupat si cred ca e mai ok asa.

Sint multe evenimente interesante in Iasi, eu voi vorbi doar despre cele la care particip si pe care le sustin.

Read More

Intalnire ODO la Memories Cafe

Sambata a avut loc o noua intalnire ODO, intr-o noua locatie, la Memories Cafe in Iasi.

Intalnirea a fost mai mult pentru a discuta despre ce s-a intamplat pana acum in cadrul ODO Iasi, despre evenimentele ce au avut loc si la care au participat membri ODO, perspectiva de viitor, proiecte comunie, modalitati de a folosi feedback-ul celor ce participa la intalniri.

Am avut niste discutii legat de evenimentele marca ODO, ce e ok si ce nu…. ce vom face in viitor.
Read More

Dezvoltarea niselor locale sau regionale

Harta Iasi Recunosc sint atras de nisele locale/regionale romanesti, mai ales pentru ca ele nu prea exista (nici macar ca interes pentru romani), exceptand site-urile de stiri si evenimente locale, nise din zona afacerilor reale nu exista si daca ar exista ar avea un potential imens.

La evenimentul Link your business am avut o prezentare axata pe afaceri locale si regionale, scotand in evidenta potentialul pierdut prin lipsa unui site online si a unei strategii.

Peste 2 saptamani o sa prezint cam aceeasi idee si la JCI Iasi, oamenii de acolo sint interesati de dezvoltare locala si regionala …sper sa ii ajute.

Ceea ce pana la urma vreau sa va arat prin acest articol e ca nisele locale incep sa se dezvolte. Am gasit intamplator, editand prin DMOZ, un site pe zona locala Iasi ce afiseaza magazinele offline cu date de contact si locatie. Magazine Iasi e un site local cu potential mare,
Read More

Despre Responsabilitatea sociala. Implicare sau PR? la ODO

Sambata am avut o noua intalnire ODO la Iasi, stiu ca a fost una si la Cluj. La Iasi s-a discutat despre CSR (Corporate Social Responsibility), George Toma de la Truisme (o agentie de comunicare si relatii publicea ) ne-a prezentat cateva ideii dupa care am pornit niste discutii super misto.

Truisme este un shop de relatii publice si comunicare cu sediul in Iasi care ofera servicii de consultanta, corporate event management si monitorizare media.

In plus, agentia deruleaza proiecte speciale in domenii precum Comunicare Interna si Responsabilitate Sociala Corporativa.

Cam asa se recomanda ei pe site, George e cel care in Iasi a organizat Zilele Cinematografiei Portugheze la Iasi eveniment de care ma intrebam cum de a scapat oamenilor de afaceri ieseni, ptr. ca a adunat multa lume la eveniment, iar oamenii de afaceri din Iasi nu l-au sustinut.
Read More

Prezentarea SEO la Link your business

Krumel Link your businessOK, ieri a fost evenimentul despre care am tot vorbit in ultimul timp, „Link your business”, despre online si cum online-ul ar putea ajuta oamenii de afaceri locali, mai ales ca in Iasi sint oameni buni pe online.

Prezenta mea la eveniment a fost legata de SEO ca modalitate de a urca o afacere si a avea clienti din mediul online. Asa cum am repetat de nenumarate ori, evenimentul se adresa oamenilor de afaceri ieseni, oameni care nu au un site care sa reprezinte propria afacere pe internet sau oameni care au un site si vor sa isi imbunatateasca situatia pe online.

Rolul meu a fost de a scoate in evidenta potentialul traficului de pe Google si a regionalizarii afacerilor din Iasi.

Aveti mai jos prezentarea pe care am avut-o eu la eveniment:
Read More