X

Tutoriale seo sau cum sa iti faci corect un site si sa iesi la rezultate

O sa incep in curand sa postez, impreuna cu Cretu Remus, o serie de pasi, de tip tutoriale, in care vom prezenta moduri corecte de analiza, alegere nise, creare de site-uri, creare de back link-uri si modalitati de ajungere in Google ca cuvinte cheie dorite.

De ce Remus?
Pentru ca, daca tineti minte, din analiza facuta de mine … foarte putini romani scriu despre SEO si SEM in limba romana, marea majoritate prefera sa scrie in engleza. Sau, din romanii care scriu in romana, unii din ei au experiente mai mult pe US decat pe .ro

In plus, il si cunosc. Noi am lucrat impreuna, el fiind din Iasi ..tot el avand si initiativa.

Am creat o noua sectiune pe blog care se numeste Tutorial seo si in care vor fi puse posturi explicative despre ceea ce vom face. Astept comentare si sugestii despre modul nostru de creare, optimizare si promovare a unui site nou.

Detaliile despre site vor fi postate in curand. Posturile vor fi puse pe ambele site-uri, si al meu si al lui. Va sugerez sa il urmariti si pe Remus, vor fi 2 puncte de vedere despre acelasi mod de a crea, optimiza si promova un site.

La sfarsit, vom vedea pana unde am reusit sa urcam acel site. 🙂

Krumel:

View Comments (10)

  • O initiativa interesanta, o sa va urmaresc.  Ca sugestie, ati putea face doua sub sectiuni, una basic, pentru lumea care vrea sa invete despre SEO si nu are foarte multa experienta si una advanced in care sa postati articolele/tutorialele mai "grele". Succes!

  • Tudi, e cam aiurea sa imparti lucrurile asa. Cine vrea sa prinda cate ceva o sa prinda fara astfel de clasificari.

    :)

    O sa vedem cum evolueaza lucrurile.

  • Ce-i drept, vorba aia, cel mai bun mod de a invata sa inoti e sa te arunci in apa. Eventual un mic dictionar cu termenii folositi. Eu cand intru intr-un domeniu nou cel mai tare ma sperie terminologia si majoritatea expertilor in domeniul respectiv vorbesc ca si cum toata lumea stie ce e ala un meta, un IBL, PR sau SERP :)

    Sa inteleg ca fiecare o sa va faceti un site, pe care o sa il promovati cu metode proprii? Daca da, ce termen limita v-ati dat? Ca sa ne dam seama exact cat cantareste age- of-site-factoru ala nenorocit :D

  • Cine are ochi sa vada, o sa inteleaga.

    Termenii sint simpli de lamurit, daca o sa fie nevoie o sa ii lamurim.

    Cum sint 30 posturi de scris (cel putin) si ne-am propus sa scriem de doua ori pe saptamina inseamna ca in aproximativ 4 luni ar trebui sa ne fi atins obiectivul: prima pagina si finalizarea unei resurse valoroase.

    Remus a explicat cat o sa dureze experimentul :)

  • Bravo baieti, imi place initiativa voastra.
    Este un material foarte bun pentru cei care vor sa invete SEO.
    Pna acum nu am gasit materiale de acest gen in care sa fie prezentat pas cu pas cum se face un site de la zero.
    Abia astept rezultatul.
    Bravo inca odata

  • Pai zi userul, ca n-am de unde sa stiu care esti.
    Am pus moderare pentru ca sint prea multi boti de spam.
    O sa modific. :)

  • "Cine are ochi sa vada, o sa inteleaga." - Vin cu un comment nou la un post vechi, in momentul in care am intrat pe blogul tau deja era sectiunea Tutorial SEO, dar mi-a placut ce-a spus Tudi - daca intru pentru prima oara aici si vreau sa invat, o sa ma incurc mai ales in terminologie, apoi dupa ce parcurg articolele, incep sa-mi dau seama de terminologie, si ce am citit pana sa fac asta poate se pierde, poate nu. Acum fiind nou, si incercand sa-mi implementez in cap o "dorinta" mai mare de a invata despre domeniul asta, nu pentru a da mai departe, ci pt site-ul meu mic si amarat, o sa ma lovesc de faptul ca de fiecare data cand nu inteleg ceva si abia la mijlocul articolului inteleg la ce se refera spre ex SERPS, va trebui sa ma intorc apoi sa inteleg mai bine si tot asa. Probabil ca de-aia si la scoala/facultate etc intai ti se prezinta lucrurile basic si cu se se mananca (ca pentru to(n)ti) iar apoi se vorbesc mai detaliat. (un exemplu bun ar fi facultatea de psihologie unde primul an este de familiarizate si introducere in psihologie ca mai apoi sa ajungi sa discuti si sa dezbati pe teme gen Freud si altii).

    Ce am citit aici pana acum mi-a placut pot sa spun, intr-o oarecare masura, insa fiind vorba de SEO de calitate, vorbim de continut de calitate, iar parerea mea este ca un tutorial seo ar trebui sa fie intradevar de la 0, nu de la 1, reprezentand o persoana care a mai citit cate ceva si a ajuns sa vrea sa intre mai mult in detaliu. Cam asta vrea sa trateze blogul si proiectul meu personal, un fel de tutorial sitewide in care sunt prezentate notiunile de la 0 pana la notiuni mai avansate.

    PS: astept sa primesc si eu accept moderatorilor de pe forumul seo-romania (sa inteleg ca sunt "chititi" rau pe spammeri daca trebuie si validare de admin pe langa confirmare de pe mail)

    Numai bine si keep up the good work. - sper ca n-am deranjat pe nimeni