Superman Zilele trecute am vazut pe un forum romanesc niste discutii despre nocivitatea link-urilor sitewide. Evident totul pleaca de la o “stire”, afirmatie, un p(r)ost care nu e conform cu ce e in .ro Multi invata lucrurile dupa ureche, apoi se bat cu pumnul in piept ca stiu. E des intalnit in .ro, multi traiesc cu impresia ca nu e loc si ptr altii.

Chiar azi un ilustru SEO de pe .ro, facea afirmatii care au ca sursa informatii ce tin de continutul englezesc. Inca nu au inteles ca .ro e un DC regional si ca aici algoritmii si factorii pe care ii invatam de pe continutul englezesc sint mai putin activi.

Link-urile sitewide pe continut englezesc sint “nocive”. Ele atrag o anumita penalizare in SERPs, e indicat sa le evitati daca aveti site-uri pe continut englezesc.

Pe .ro lucrurile stau altfel, aici link-urile sitewide merg. Nu e nevoie de cine stie ce stiinta, treaba e simpla: luati site-uri ce ies pe locuri bune la cautarile pe Google si vedeti ce IBL-uri au in Yahoo!. Daca acel site are mai multe IBl-uri de pe acelasi domeniu, inseamna ca link-urile sitewide merg si in .ro

Citeste si:  SEO, SEM, PPC, link building in .ro

Exemplu o sa fie o cautare pe care am folosit-o des si pe blogul de SEM si anume “laptop“. Locul 1 la aceasta cautare e cel.ro/laptop-notebook cu o categorie.

Pe parte de offpage avem link-uri sitewide de pe: tutorial-pedia.com – in jur de 793; cnet.ro – in jur de 11; linuxhorizon.ro – in jur de 21.

E simplu de verificat, incercati Yahoo! Site Explorer1, chiar daca arata si IBL-urile cu Nofollow, e o resursa buna de a vedea IBL-urile unui site.

Indicat e ca inainte de a crede pe cineva, sa verifici singur cele spuse. In plus, pe .ro sint foarte putini care scriu din experienta de pe .ro, majoritatea scriu dupa ce vad afara.

Citeste si:  Prieteni, prieteni, da` linku e cu nofalow

Deci, sint nocive link-urile sitewide in .ro? N-am idee, verificati si voi, ca sa nu va obisnuiti cu ce zic altii, inclusiv eu. 🙂

Sharing is caring!