Nimicul lui Krumel

Recomandari: SEM Days si Market Motive

Am doua recomandari ptr cei interesati de SEO, SEM si altele ce tin de marketingul pe motoarele de cautare dar nu numai. Sint doua recomandari ce merita mentionate ptr ca ele sint premiere in Romania si pot interesa un anumit segment de cititori.

SEM Days – primul eveniment de marketing pe motoarele de cautare din Romania

Mai toti care sint in domeniul SEM isi doresc un eveniment specific in Romania. Sint sigur ca si cei din Bucuresti (Lumea SEO PPC) dar si altii (ma includ printre ei) au incercat sa faca sau si-au dorit un eveniment specific in Romania. Eu aveam in planificare un astfel de eveniment ptr Iasi, dar intre timp cei de la 2Parale s-au miscat mai repede.

Un astfel de eveniment ar fi trebuit sa apara mult mai devreme, dar in Romania piata e impartita intre „noi si concurenta”. Nu exista un numitor comun care sa aduca la aceeasi masa diferiti concurenti, nu exista un interes comun. In vest astfel de evenimente sint create cu un interes comun: promovarea serviciilor, schimb de experienta, networking, imagine.

SEM Days are loc intre 5-6 iunie, la Bucuresti. Sint invitati oameni puternici in zona SEO/SEM din .com dar si din .ro. Pentru unii Rand Fishkin o sa fie atractia principala, chiar daca el o sa fie „prezent” doar prin Skype. Nu sint fan SEOMOZ sau Fishkin dar sint sigur ca destui vor fi impresionati de prezenta. Ptr organizatori e un mare plus, chiar daca nu imi plac mie cei de mai sus mentionati, faptul ca au reusit sa le atraga atentia asupra .ro-ului e ceva.

Va recomand sa ii urmariti atat la eveniment cat si pana la eveniment si pe restul: Ralph Tegtmeier aka Fantomaster, Phil Nottingham, Paul Rouke, Gary R. Beal, Mike Litson, Julia Lukyanova a.k.a. IrishWonder. Vor ataca subiecte precum: Local SEO, online branding prin PPC, SM, reputation management, WhiteHat vs. BlackHat etc.

Din Romania vor vorbi: Cristina Andrei, Cristian Ignat, Claudiu Murariu, Ionut Munteanu , Razvan Gavrilas, Razvan Alexa si subsemnatul.

Aveti, deja, cateva reduceri ptr inscriere dupa cum urmeaza:

30% discount pentru inscriere si plata taxei de inscriere pana la 6 mai
20% discount pentru membrii 2Parale (atat afiliatii care au semnat contract cat si advertiserii care au campanii active, pana la momentul inscrierii)
10% discount pentru membrii IAB
15% discount pentru inscrierea la 2 module de workshop si mai mult de 2 persoane dintr-o companie

Reducerile nu se pot cumula, va recomand inscrierea pana pe 6 mai ptr a avea o reducere considerabila. Ptr cei care nu reusesc sa se inscrie voi reveni cu o alta reducere, dar care nu poate fi de 30%.

Impreuna cu Cristian Ignat si Gary R. Beal am facut parte din Advisory Board.

Cursuri SEO si SEM prin Market Motive

Desi nu sint adeptul cursurilor in domeniul asta, ptr cei interesati recomand Cursurile Market Motive aduse in Romania de cei de la 2Parale. Da stiu, unii vor crede ca fac reclama lor dar nu am in intentie asa ceva, mai ales ca am incetat colaborarea cu ei in 2011. Totusi, 2Parale reuseste sa se dezvolte foarte bine si pe langa ei ajung si altii sa se dezvolte. Vezi bine pe langa aceste 2 oportunitati ei sint implicati in realizarea multor altor initiative. Nu pot decat sa am respect ptr ei.

Asa ca, daca sinteti doritori de cursuri si certificari in zona SEO, SEM, PPC,Web Analytics, Social Media Marketing si altele, atunci cursurile va sint ideale. Sint unii oameni care se plangeau de preturi. Dar daca vrei intr-adevar sa te dezvolti in zona asta atunci merita sa investesti in tine. Stiu de multe firme ahtiate dupa certificari, ceea ce inseamna un avantaj fata de altii (din punctul meu de vedere e o prejudecata).

Cursurile sint tinute de Bryan Eisenberg, Avinash Kaushik, Brad Geddes, Jennifer Evans Cario, Greg Jarboe/Jamie O’Donnell, Todd Malicoat, John Marshall, Matt Bailey si Michael Stebbins. Sint printre greii industriei pe .com, deci fac toti banii.

Cursurile recomandate sint cele „Self paced” ptr care nu exista o perioada limita de inscrieri. Te inscrii, platesti, primesti cursurile. In plus ai acces si la multe alte resurse interne.

Totusi, nu va recomand cursurile daca vreti sa activati in zona asta doar in joaca. Cursurile vizeaza o perspectiva de cariera, daca vreti sa invatati cum sa vedeti IBL-urile mai bine cititi niste bloguri. Cursurile sint destul de avansate, pretul e pe masura.

In concluzie, va astept in iunie la SEM Days, eu voi tine o prezentare despre local search in Romania, cu un studiu de caz ptr 6 orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Sibiu, Timisoara. Voi evidentia metrici SEO, SEM si SM, astfel vom vedea care e potentialul local in Romania. Ma voi adresa in special celor din provincie cu o analiza interesanta, zic eu.

Sharing is caring!