Nimicul lui Krumel

Discutii despre ce este Marketing-ul si cateva elemente de baza

Spuneam ieri ca Alex Negru a avut o prezentare depre Marketing si va aratam niste poze de la intalnire. Uite ca Alex mi-a dat in timp util si prezentarea sa o postez pe forum. Alex a prezentat in mare, v-am spus ca prezentarile sint in prinicipal motive de discutii si nu etalari profesionale, despre marketing si cateva elemente de baza pe care le considera relevante in domeniul asta.

Discutia s-a purtat in principal pe marketingul offline, cel online fiind deja discutat de Ciprian Gavriliu la o intalnire anterioara. Da, stiu ..publicitatea nu e acelasi lucru cu marketing-ul, dar publicitatea e parte din marketing si deci discutia e relevanta. Complicat si nu prea….

La intalnire a venit si Alex Volocaru, cel ce reprezinta Quovabiz o agentie specializata in solutii de email marketing, direct mail si consultanta creativa. @-)

Am inteles ca sint printre sponsorii evenimentului Marketing24/7, editia a IIa intre 13-14 Noiembrie 2008 la Sibiu.

Nu stiam ca exista asa ceva in Romania sau in Iasi cel putin. Marea majoritate care fac email marketing ajung sa faca email spamming. Aici treaba se pare ca e diferita. Puteti urmari blogul lor, mai mult ca sigur pe unii dintre voi va intereseaza aspectul asta. Alex o sa revina aici ca invitat pe blog cu un post ce trateaza diferentele dintre email marketing si email spamming.

Revenind la intalnire ….Alex, cel care se plangea ca a facut o prezentarea prea mare (doar 9 slide-uri ;)) ), a facut un test cu noi pe care apoi l-am dezbatut. Pacat ca nu am reusit sa pastram si acele foite cu propunerile noastre. Se dadea o imagine cu un om nebarbierit si murdar, care tinea intr-o mana o pancarta cu un „?” pe el si in cealalta o cutie pentru bani. Testul consta in crearea unui mesaj care sa obtina cele mai multe voturi de la noi.

Ducu a castigat cu un mesaj pe care apoi l-am dezbatut. A fost distractiv si educativ in acelasi timp. Alex ne-a dat niste explicatii cat de cat posibile din punctul lui de vedere, pe care noi apoi le-am contrazis sau sustinut, fiecare din punctul lui de vedere.

As fi vrut sa postez intai prezentarea lui Adi Mironescu, dar separe ca e destul de dificil sa fac rost de ea, poate in zilele urmatoare o sa reusesc sa o postez.

Momentan cam atat, saptamana asta ne pregatim sa o primim in cadrul OdO pe Adriana Iordan. 🙂

Sharing is caring!