Filtrare si generare cuvinte cheie prin Adwords

Duminica vorbeam cu Tudor Rus (de la Tea Communications) despre campaniile Adwords si despre cuvintele cheie care ar putea fi generate pentru un site. Am postat candva o lista de generatoare liste cuvinte cheie care merge pe .ro, merge adaugata si optiunea asta noua.

Noua interfata Adwords are optiuni mult mai interensante, unele din ele create ca functionalitati ce suplinesc rapoartele vechi. Despre Anunturi filtrate pe continut prin Adwords am discutat anterior, optiunea despre care scriu azi se aseamana.

Asemanarea dintre ele e ca poti tria manual pe ce cuvinte cheie sa iti apara anunturile la cautari sau pe ce site-uri pe continut.

Pentru a tria manual pe ce cuvinte cheie sa iti apara anunturile la cautari trebuie sa ai rabdare si tact, ceva buget si anunturi bune.

Rabdare pentru ca optiunea ofera rezultate relevante abia dupa ce e rulata minim 7 zile, tact pentru ca nu e de ajuns ca anunturile sa ruleze doar 7 zile pentru a avea o lista de cuvinte cheie importanta.

Citeste si:  Google iti sugereaza niste cautari frecvente

Buget pentru ca rularea anunturilor necesita ceva timp si deci si bani. In functie de cuvantul cheie ales, de concurenta si de BID-urile facute, lista de cuvinte cheie poate fi relevanta sau nu.

Anunturi Adwords bune pentru ca nu vrei sa platesti click-uri, vrei doar sa poti fi afisat pe prima pagina la o cautare. Si daca tot faci asta si iti iei click-uri, n-ar trebuie sa platesti mai mult decat trebuie. Scorul de calitate influenteaza BID-ul si afisarea intr-o anumita masura.

OK, sa trecem la optiunea de care vorbeam cu Tudor.

In tab-ul pentru cuvinte cheie din Adwords din grupul de reclame, selectati cuvintele cheie si alegeti „vedeti termenii de cautare” (See search terms).

Apoi, o pagina noua apare cu cuvintele cheie la care anuntul a aparut.

Aceste cuvinte cheie sint cautarile asemanatoare care au o oarecare legatura cu cele pentru care ati facut campania Adwords. Unele din ele pot fi adaugate in lista, altele trecute ca fiind negative (irelevante).

Citeste si:  De ce nu (mai) convertesti?

Astfel se pot genera liste de cuvinte cheie care sa fie reale, actualizate dupa cautarile pe care oamenii in mod constant le fac. Daca setarile campaniilor sint facute bine, se pot genera multe astfel de liste.

Tot in felul asta se pot determina si nisele pe .ro, e o metoda misto de a gasi zone de interes neacoperite din .ro

Iar „am dat din casa”. 😀

Sharing is caring!

One Comment

  1. mersi inca o data pentru tips 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *