» Durata de citire: 3 – 5 minute
Oho, deja e tare Google la faza asta. Cunostintele de gazduire web nu ma ajuta prea mult, dar nu cred ca e greu sa iti dai seama de la ce apare acest mesaj, mai ales daca stii ca esti curat.
Mesajul apare la cautari in Google si are un efect negativ asupra vizitatorilor prin simplul fapt ca acestia sint opriti spre a face browsing prin mesaje de tip panica:
Sint 2 optiuni mari afisate, ambele deturneaza userul, una insesizabila de ignorare. Site-ul normal nu are nimic, avertizarea e eronata.
O cauza?
IP impartit cu alte site-uri. In cazul de fata 160 de domenii care imparte acelasi IP de pe un site de gazduire din US.
De unde iti poti da seama ca avertizarea nu e neaparat pentru site-ul tau, ci pentru unul din site-urile de pe Ip-ul pe care il imparti?
*****************
Site is listed as suspicious – visiting this web site may harm your computer.Part of this site was listed for suspicious activity 6 time(s) over the past 90 days.
What happened when Google visited this site?
Of the 1 pages we tested on the site over the past 90 days, 1 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 09/07/2008, and the last time suspicious content was found on this site was on 09/07/2008.
Malicious software includes 6 trojan(s). Successful infection resulted in an average of 3 new processes on the target machine.
Malicious software is hosted on 1 domain(s), including 61.1**.*.*.
Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?
Over the past 90 days, *****.ro/ did not appear to function as an intermediary for the infection of any sites.
Has this site hosted malware?
No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.
How did this happen?
In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message.
*********
Pe pagina asta se da si link catre un diagnostic despre Ip-ul impartit cu alte domenii.
Safe Browsing
Diagnostic page for 61.1**.*.*./What is the current listing status for 61.1**.*.*./?
This site is not listed as suspicious.
What happened when Google visited this site?
Of the 3 pages we tested on the site over the past 90 days, 0 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 09/07/2008, and suspicious content was never found on this site within the past 90 days.
Malicious software includes 41555 trojan(s), 3 scripting exploit(s), 3 adware(s). Successful infection resulted in an average of 0 new processes on the target machine.
Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?Over the past 90 days, 61.1**.*.*./ did not appear to function as an intermediary for the infection of any sites.
Has this site hosted malware?
Yes, this site has hosted malicious software over the past 90 days. It infected 7657 domain(s), including neostyler.com, gissit.co.uk, ugm.ac.id.
**********
Cum vezi care e problema?
Iti verifici “imparteala” Ip-lui si poti vedea vecinii de “imparteala” cu tooluri specifice cum ar fi: yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/
Rezolvarea?
Habar n-am, sint cateva link-uri despre lucrul asta dar nu m-am lamurit.
Ideea postului e, ai grija cu cine iti imparti IP-ul, e posibil ca din cauza acestei erori sa pierzi trafic. Nu cred ca neaparat se pierd pozitii la cautari, dar vizitatorii sint descurajati sa acceseze un astfel de site.
Postul a fost creat ca urmare a catorva intentii de a accesa un blog/site al unui coleg din .ro Pana la urma l-am accesat pe propriul risc. ![]()
Bine ai revenit! Sint sigur ca ti-a placut articolul, te-as ruga sa il dai si altora sa il citeasca! Mersi.


8 Responses to Acest site/ip poate dauna computerului dvs.
Dever
September 8th, 2008 at 5:58 pm
Sau ai putea sa dai un ban in plus si sa ai propriul IP
Robert Tudor
February 1st, 2009 at 1:18 pm
Cred ca este o chestie pe care nici macar Google nu o controleaza prea bine. Am avut supriza sa primesc mesajul asta pentru… YouTube.com.
Am zis un mare WTF!! si am trecut mai departe. C’asa-i in tenis.
Krumel
February 1st, 2009 at 2:22 pm
Mai mult ca sigur nu o controleaza bine, multe sit-euri cad victima fara sa fi facut ceva.
Dar `na, e Google.
Catalin Nichita
April 16th, 2009 at 12:58 pm
Presupun ca se poate muta site-ul cu probleme de pe serverul ce gazduieste mai multe site-uri. Probleme de acest gen se pot rezolva cu host-ul. Am intalnit de mai multe ori avertizari de acest gen insa de fiecare data erau justificate – phishing etc.
Robert TUDOR
April 16th, 2009 at 1:22 pm
Problema de pe 1 Februarie s-a numit eroare umana (aka incompetenta!). Google avertiza despre toate site-urile ca iti pot compromite securitatea calculatorului…
Dar … a fost. Si Google a reactionat prompt si si-a cerut scuze.
andrei
September 4th, 2010 at 7:21 pm
citesc de cateva ore despre acest subiect… In cazul meu problema este pe bune. Cu cateva sapt in urma am instalat pe server un complex sistem de newsletter ( si fiind complex adica avand multe fisiere, nu mi-am bagat nasul serios in el ). Am observat ca primeam mail zilnic ( fara sa fac nimic! ) si atunci mi-am dat seama ca ceva nu este in regula cu sistemul de newsletter… Mi-a fost greu sa renunt deoarece era f bine facut dar… mai important era siteul! Toate bune si frumoase pana azi cand ma trezesc cu mesajul “Acest site poate dăuna computerului dvs” plus tot ce scrie mai sus atasat siteului meu. CRED CA AM AVUT O ZI PROASTA!!! Ceva din acel newsletter mi-a scris in cateva fisiere un cod care incepe cu eval(unescape(‘%64%6F%63… si se termina ( dupa multe caractere ) cu 9′)); sau chiar daca nu mi-a scris a creat vulnerabilitati care ( a naibii coincidenta au si fost repede transformate in atac… ).
Problema s-a intamplat chiar pe siteul pe are il mentionez si INCA SUNT IN GOOGLE CU MESAJUL MINUNE ATASAT! am cerut “reconsiderarea siteului” din webmastertools! Pentru cine are exact aceeasi problema ( fragmentele din codul de mai sus existente intr-un cod mai lung in sursa pagina ) recomand sa va stergeti toate fisierele de pe site ( TOATE! ) si sa il reuploadati ( in situatia in care aveti o copie de urgenta care nu a stat pe server! ). Ideea este ca acel cod sa dispara din fisiere. Si eu astept deznodamantul, o sa tin la curent daca intereseaza pe cineva!
andrei
September 10th, 2010 at 5:22 pm
hmnn… long live google!!! a doua zi a disparut mesajul “acest site poate dauna…”. Nici macar nu trecusera 12 ore de cand am cerut reconsiderarea siteului si totul s-a rezolvat!
Tiberiur
February 3rd, 2011 at 12:20 pm
Rezolvarea e cererea unui review din google webmaster tools. Si eu am patit.o de mai multe ori.